Zibildak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba YouTube üzerinden adsense aracılığı ile gelir elde ediyorum bu bağlamda sosyal medya içerik üretici istisna belgesine başvurup tüm işlemleri yaptım gelirim ilgili banka hesabına yatıyor devlette vergisini alıyor. İstisna belgesinde herhangi bir muhasebe isim olmayacağı ve yıllık gelir beyannamesi vermeyecegi yazıyordu buna istinaden de ben beyanname vermedim 3 gün önce vergi memuru eve geldi ve neden beyanname vermesini sordu bende istisna sebebi ile vermem gerektiğini sanıyordum dedim bilmiyorum dedim memurda sana ceza yazmıyorum lakin pazartesi daireye gel dedi şimdi daireye gittim ve biseyler yazdı çizdi yolma aldı ve hemen bı muhasebeci tut geçmişe dönük ne kadar beyanname varsa ver yoksa her beyannameye 2bin ceza yersin dedi. Gittim muhasebeciye oda bize kaydolacaksin her ay 500tl vereceksin sözleşme yapcaz falan diyor sıcakta oradan oraya kosturuyorum Allah'ını seven ve bu işlerde tecrübe edinmiş biri varsa bı yol soylesin kosturmaktan anam ağladı daha ise gideceğim yetişemedim
öncelikle sakin olun,

Kendi yaptigim islemleri yaziyorum örnek olması açısından.. örneğe bakarak nerde yanlış yaptığınızı bulabilirsiniz..

1- interaktif vergi dairesinden, sosyal içerik üretici başvuru formunu doldurdum.

2- interaktif vergi dairesinden ev adresime gelen, sosyal icerik uretici belgem ile, vakif bankasina giderek, sosyal icerik uretici hesabi olusturdum.

3- bankada olusturdugum ibani not aldim ve interaktif vergi dairesinden, sosyal icerik ureticisi banka bilgileri formunu (iban) doldurdum.

SSK lı bir işte çalıştığım için BAĞKUR odemesi yapmama gerek yok. ( tüm ay raporsuz işe gideceksin, rapor alirsan, yada işyeri 30 gunden eksik yatirirsa bagkur borcun cikar)

SSK niz yoksa mecbur Bagkur yatiracaksiniz.

TUM ISLEMLER BUKADAR..