Rothstein adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben atatürkçülüğü veya atatürkçüleri eleştirmedim ki. Sadece insanları gruplara ayırmaktan vazgeçmek lazım. Müslümanım diyerek her türlü pisliği yapanlar da var, hrıstiyanım diyerek de binlerce kızılderili çocuğu öldüren kilise çalışanları var. Anlatmaya çalıştığım şey, dediğim gibi, her kesimden her türlü insan var. Sadece bu konuyu oluşturduğunuz için onlarca balkan insanının nefretini kazandınız bence.
benim basta eşimin ailesi olmak uzere, bu forumda pek cok sevdigim insan da yine sosyal hayatta pek cok tanidigim insan da balkan gocmeni hocam.

konuda barışçıl bir balkan insaninin nefretini cekecek bir durum yok. bir arnavut şoför bana f...k ottoman diyor ofkeli sekilde, veya Sırp bir kadin ottoman soyledi de boyleydi diyor. bulgar tur rehberi sofyada bir bu cami kaldi kalan herseyi yiktilar sevmezler osmanliyi burda diyor vs, bu tarihtir, daha dun cok yakin arkadaşım fransiz biriyle evlendi, belki 2 nesil onceki atalari savasti birbirini vurdu vs.

100 yil once kanli bıçaklı oldugumuz yunanistan bugün turk turistlerle kayniyor ki ben de 4-5 adasina, selanik ve atinaya yani yoplamda 7-8 defa gittim. keza avrupada pek cok milletten dostum var acik goruslu insanim ben. tarih tarihte kaldi..

ancak hala balkanlarda sanirim bir kesimde belkide bir osmanli ofkesi var sebebini merak ediyorum kulturel bir aktarim mi, yoksa tarih kitaplarindan mi oyle ogreniyorlar vs. bu konuyu acip tartışmada bir sakinca yok .