SEOmuhendisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
size attigim videoyu izlediniz mi hocam. bu konuda 2 farkli hikaye var cunku. size attigim videoda o 145 kisinin aslinda tamami azeri degil, once sovyet rus ordusunda savasan ve almanlara esir dusen, sonra almanlarin sovyetlere karsi savaştırmak icin bu esirlerden kurdugu birlikten kacan askerler oldugu soylenmektedir.

teslimi de keyfe keder degil o donemin sartlarinda mecburiyet olarak belirtiliyor.

tarihçi degilim, hangisi doğru bilmiyorum eger bu konuda yetkin ve bizzat emin oldugu kaynaklara gore yazacak birisi varsa da bilgisine acigim.

cevap verme amacim kesin bildigimden degildi, oncelikle farkli bir bakisi sunmakti, ikincisi ise bu konunun ataturkcu oldugunu soyleyenler yapti gibi bir lansenin mantiksizligini vurgulamak icindi.
Ben atatürkçülüğü veya atatürkçüleri eleştirmedim ki. Sadece insanları gruplara ayırmaktan vazgeçmek lazım. Müslümanım diyerek her türlü pisliği yapanlar da var, hrıstiyanım diyerek de binlerce kızılderili çocuğu öldüren kilise çalışanları var. Anlatmaya çalıştığım şey, dediğim gibi, her kesimden her türlü insan var. Sadece bu konuyu oluşturduğunuz için onlarca balkan insanının nefretini kazandınız bence.