Türk'üm, Atatürkçü'yüm diyenler zamanında Türkiye'ye sığınan 146 azeri türk'ünü düşmanlara teslime etti ve öldürülmelerine göz yumdu. Önce erdem ve onur gelir. Her ırktan onurlu, her ırktan pislik insan bulunabilir.
Onlar ile Osmanlı'ya kin kusanlar aynı zihniyet.
konudan bagimsiz ama siz bu olaya atifta bulundugunuz icin paylasmak istedim su videoyu izlemenizdr fayda var:
https://youtu.be/r8p_OMbZymE
olayi direkt olarak 146 azeri kardeşimiz diye bakarsak evet tepkileriniz normal. ancak bu videoda goreceginiz uzere cok baska detaylar var o olayda, ve detay olsun olmasin atlanan cok cok onemli konu ise o zaman turkiyenin savasa girmemek icin 40 takla attigi denge politikasidir, zira o savasa girseydi çıkabilecek bir turkiye yoktu. suan da harita bambaska olacakti.
burada boyle bir matematiğe girmek istemezdim ama olay direkt o karari elestiren kesimin anlattigi gibi olsa dahi 146 azeri multeci mi, turkiye'nin, turkiyedeki milyonlarca türkün bekasi mi? savaslar buyuk kararlara bagli buyuk fedakarliklar gerektiriyor. o donemde Turkiye'nin savaşı ise savasa girmemekti. bu açılardan da bakmak lazim bu olaya.
net bilgim yok, sadece 2 farkli gorusu dinledim, ancak savasin burnundaki bir ulkenin o zaman cok da bir secenegi olmayabilir. su donemde yargılamak kolay, enn buyuk hata da bu zaten kimse donemin şartlarına gore muhakeme edemiyor. e o zaman hadi sallayalim kanuniye, bi alamadin viyanayi diye, turgut reise giydirelim ufacik malta ya nasil alamiosun diye vs. ama yapamayiz, su donemden o donemin sartlarini iyi bilemeden sallamak dogru olmaz.
ayrica o olayin da ataturkculuk ile bir alakasi yok. ideolojinize, bakışınıza ters dusen herseyi ataturkculuk adi altinda açıklamaktan vazgecin. bu ulkede sagdan sola, askerden imama, basortulusnden mini eteklisine, halkin her kesiminde atatturkcu var, ataturk bir partinin lideri degildir, devletimizin kurucusudur nokta