Olabilir mümkündür çokta şaşırmam. Bulgarların osmanlıyı hiç sevmediğini çöküş döneminde ilk isyan edenlerin ve bağımsızlık isteyenlerin onlar olduğunu biliyorum ama arnavutluk hakkında fikrim yok. Tabi şöylede bir durum var Osmanlıyı yıllarca ülkelerini işgal etmiş bir imparatorluk olarakta görüyorlar olabilir. Ben sebebinin sadece Osmanlı olduğu için değil bir imparatorluğun boyunduruğu altında yaşadıkları için kin beslediklerini düşünüyorum. Osmanlı değilde başkası olsaydı gene nefret ederlerdi bence. Vergilerden felan mı acaba düşündüm de net bir bilgim olmadığı içinde birşey diyemiyorum.
hocam bu milletler zaten ulus devlet akımına kadar hiç bağımsız değillerdi ki, osmanlıdan önce de pek çok farklı milletin bayındırlıgına girdiler, romayı sorsan onlara öyle bir öfkeleri yok mesela, roma canlarını yakmadı mı ? ki okudguma göre arnavutluk osmanlıdan sonra bir dönem de italyadaki faşist yönetimin himayesine girmiş mesela. italyayı sorsan ona da kötü demezler. benzetmem belki alakasız olacak fakat bizde klasik bir tarih eğitimi almış birisine sorsalar, yunanistan ne ise bizans da odur. hani öyle bir milliyetçiliğin varsa tarih boyunca saha hükmeden herkese öfke duyman lazım. kaldı ki bize anlatıldıgı gibi yönettiyse osmanlı o toprakları, bizden önceki zulümlerden sonra bize kurtarıcı gözüyle bakmaları falan gerekmez miydi =)