denemeyanilma adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar 20 yaşındayım çalışıyorum artı pazarlara girip kendi ürettiğin ürünleri satmak istiyorum fakat babam şahıs şirketi açmam izin vermiyor olmaz falan diyor ilerde bağkur emeklilik için sorun çıkar diyor bense işlerimi büyütmek kendi işimi yapmak istiyorum.(50-60 yaşında emekli olduktan sonra parayı nabacam)Siz benim yerime olsanız babanızın haberi olmadan şirket açıp satışları pazarlarda yapar miydiniz yoksa başka bir yol mu izlerdiniz?
Merhaba hocam, öncelikle bir yerde sigortalı olarak çalışıyorsanız çalıştığınız yerde sigortanız yattığı sürece zaten bağkur priminiz çıkmaz. Eğer sigortalı olarak çalışmazsanız da bir yıl boyunca bağkur priminiz genç girişimci teşviğinden dolayı devlet tarafından karşılanır.

Şu anda ülkede bağkur olsun, sgk olsun emekliler genelde yukarı da arkadaşımızın belirttiği gibi maalesef 7500 lira civarında bir ücret alıyor. Sizin 20 li yaşlarda yatan priminiz sigortalı da çalışsanız bağkurlu da olsanız aşağı yukarı aynı oranda emekli aylığınıza yansıyacaktır.

Ayrıca bağkur başlangıcı oldu diye bağkurdan emekli olacaksınız diye bir şart yok. İleride şirketinizi kapatıp bir yerde çalışacak olursanız zaten sgk primleriniz yatar ve 4a kapsamında emekli olursunuz. Sorularınız varsa PM den iletebilirsiniz.