MehmetAliGun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
geçmiş gss borçlarına yapılacak bir şey varmı bilmiyorum ama bundan sonra gss ödemek istemiyorsanız gelir beyanı yaptırın yeşil kart çıkartın artık ödeme yapmazsınız
bu normal mi bilmiyorum ama ünide bunla ilgili bi olay yaşamıştım.gelir testi yaptırdık sonra gss borcu çıktı,her ay gss ödüyorum.kardeşimle birlikte yaptırmıştık,ikimizde ünide okuyoruz + bi işimiz filan yok,aynı evde kalıyoruz filan herşey aynı ama atıyorum mesela ben 100tl ödüyorsam,kardeşim 30tl ödüyordu.dedim aynı şartlarda yaşayan,aynı aileden iki kişide nasıl böyle bi fark oluyor.bayagı koştum peşinden,azaltsınlar benim parayıda diye.derken,en son gittigimde adam benim hem yeşil kartlı oldugumu hem gss borcu ödedigimi söyledi 1 yıldır.bu işlerden anladıgımı söyleyemem,pek bilgim yok bu konularda ama adamın o zaman şaşırmasından anladıgım kadarıyla hem gss borcu ödeyip hemde yeşil kartlı olmamam gerekiyordu belliki.ama 1 yıl öyle devam etmişti o,sonra adam düzelttim dedi.muhtemelen yeşil kartı iptal etti,çünkü ben o günden itibaren hala gss ödüyorum ve git gidede artıyor.