başka hangi vergileri ödememiz lazım ve neden hocam ? kıbrıstakilerde durum farklı mı ? sonuç olarak ingilterede ben vergimi ödüyorum bir daha niye türkiyede vergi ödeyeceğim şirket sahibi benim parayı kullanacak olan benim direkt kendi hesabıma çekeceğim
Sunu unutmayin. Para sirketin sizin degil. Paranin sizin olabilmesi icin ya kar dagitimi yapip verginizi verip karinizi almaniz lazim ya da kendinize maas odemeniz lazim.
Ayni sekilde Ingilterede verginizi siz degil sirket oduyor. Gelir vergisi bireyler, kurumlar vergisi sirketler icindir. Odeyeceginiz %19 kurumlar vergisi sirketin yaptigi kar icin.
Eger siz kar almak icin kar dagilimi yapip verginizi verirseniz Turkiyede bir daha vergi vermenize gerek yok. Cunku sizin geliriniz Ingilterede vergilendirildi, ama kendinize maas oderseniz Ingilterede yerlesik olmadiginiz icin gelir verginizi yerlesik oldugunuz ulkede odemeniz gerekiyor.
Asagi yukari boyle. Yanlisliklarim olabilir belki sonucta vergi uzmani degilim ama benim hem Moldovada hem de KKTC sirketim var. Hem oradan edindigim tecrubeler hem de US/UK sirket acma dusuncem oldugu zamanlarda edindigim bilger bu yonde.
KKTC'de durum su. Kurumlar vergisi yok, kar dagilim vergisi yok. %0. KKTC'deki parayi Turkiyedeki hesabiniza cekmediginiz surece hic bir vergi probleminiz yok.