Hpcam korktum şimdi bina sağlam değil mi anlamadım
Deprem analizi yapan firma ile anlasmaniz nasildir
Onunla sözleşmenizde bu raporda olan olmayan ne vardır? Karot çalışması sizlesmeniz kapsamında miydi?
Simdi yapmanız gereken depreme dayanıklılık çalışması yapan bu mühendis arkadasimiza benim konuda yazdığım noktaları iletmeniz böyle saçmalık rezalet olamaz minvalinde kendisine yüklenin
Belediyeye sunulan statik projeyi belediyeden temin edin orada belediye projesinde beton sınıfı olarak ne kullanılmış detaylarına bakın (belki projede de c30 kullanıldı bazen muteahhitler daha sağlam olsun projede c30 yazarken ben c35 doketim diyebiliyor)
Belediye raporlarında bulunan yaş beton döküm evraklarını benim elde edip benim yaptığım liste gibi liste yapın. Farklılıkları inceleyin
Gene incelemenizi üstünde durmanız gereken noktalar
1. Zemin etüdü verileri ile statik projedeki veriler uyumlu mu?
2. Binada sonradan yapısal bir değişiklik oldu mu?
3. Benim yaptığım listeyi 1. Blok için de yapın
4. Temel nasildir onun beton raporları nerededir?
Derleyeceginiz çalışmaları belediye ile de paylaşın ve yapı denetim firmasi, müteahhit ve lab firmaları hakkında suç duyurusunda bukunucaginizi savcılığa durumu intikal ettireceginizi söyleyin.
Ilk başta söylediğim raporu çalışan mühendise de çıkışın raporlar hakkinda bu tespit ettiğimiz olumsuzlukları sayin ve muhattaplar hakkında suç duyurusunda bulunabileceğinizi söyleyin o da kendisine çeki düzen versin.
Not: betonun yanması konusundan şüphe etmeyin bence
Neden 1. Kat butonları Kasım ayı gibi dökülmeye başlayıp bahar sonunda tamamlanmış nispeten sıcaklıklar düşük (donma etkisi düşünülebilir belki o zamanlar da hava sıfır altına düşünce beton döktüler ise o riskli)
2. İnşaat betonu döken ekibin en iyi bildiği ve zevk aldığı konu betonu sulamaktir betonu sulamayan hiç kimse görmedim bu zamana kadar en cahil insan bile bu sektörde betonu sular arasından dedesinden görmüştür. Hatay deprem bölgesinde sıcaklıkların asiri çok yüksek olması ve sulanma bile suyu kaybetmesi (üzerine hasır örtülmemesi vb gibi önlem alınmaması) sebepli sulanma da suyunu kaybetti o bölgelerde ve bu neticeler ortaya çıktı.