upot adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
smm panelim var hocam iyi kötü bir şeyler geliyor siteyi dahada büyütmek geliştirmek istiyorum fakat beni engelleyen nokta vergi , aklımdaki planı söyleyim doğrumu düşünmüşüş yanlış mı aydınlatırsanız çok sevinirim.

ingiltere limited ile bir şirket kurucam smm panelden gelen parayı stripe ile müşterilerimden alacağım. Sağlayıcım fatura kesmiyor maalesef bu yüzden gider olarak elimdeki fişleri harcamaları girmeyi planlıyorum (türkiyedeki harcamalar fişler işlenebiliyor mu bilmiyorum) sadece yıllık gelir vergisine yakalanıyorum onuda öderim diye düşünüyoırum. Yani türkiyede %20 kdv + gelir vergisi ( gider gösteremediğim için çok fazla çıkan vergi) + işten anlamayan muhasebeciler ve onların ücretleri + damga vergisi + saçma
diğer vergiler ödemektense en azından kendi önümü açıp şu vergi işini bir nebze olsa sağlama alıp sistemlerimi geliştirmek istiyorum çünkü bu işi çözmeden hiç bir şey yapılmıyor insanın yapasıda gelmiyor.
Hocam gider olarak gösterebileceğin bazı şeyleri listeleyim.
Zaten şahıs şirketi açacaksın onun açılışını ev adresin olarak gösterirsin.

+ internet faturan , eve yaptığın sadece GIDA market alışverişleri
+ yediğin yemek GIDA fişleri vs.
+ İşin için harcama yaptığın sektörel şeyler " hosting, domain, yazılım vs. faturası olan şeyler yani "

Bunlarda sonuç olarak çok çok büyük bi katkı sağlamıyor ama kdv ve gider olarak gösterdiğin için elbette artısı var.

SMM ile yaptığın ciro önemli kısacası hangisi kurtarıyorsa o yönde aksiyon alman mantıklı. Bu sektörde başa oynayanlar zaten Kıbrıs üzerinde faaliyet gösteriyor.
Ve dediğin gibi gider gösterme noktasında sıkıntılı bi sektör sonuçta siparişlerin sana + olarak girerken + sana servisi sağlayanları fatura edip gelirinden düşemiyorsun.

Başlangıç için İngiltere ile başlayıp stripe üzerinden ilerleyerek sonrasında Kıbrıs serbest bölgeye geçebilirsin. Bu daha mantıklı bi senaryo gibi geliyor.