Sadece 3. Ve 2. Bodrum kattan bazı kolonların içindeki demire bakmışlar
Genel olarak iyi görünse de 2. Rapor 2. Bodrum kat okuma 14 de kolonun içinde 12 tane 12lik demir var demiş kolonda 12 lik demir yasak diye biliyorum çok ince yönetmeliğin belirlediği kolon betonunda en az 100 de 1 demir olacak maddesi var bu kolonda donatı oranı 0.0047 kalmış 200 de birden az yani kolonda olması gereken demirin yarısından azı var denmiş. Donarı oranlarını incelerseniz bu şekilde 100 de birin altına düşen başka kolonlar da var.

binanın tasarımına gözle bakıldığında kolonlar perdeler her iki doğrultuda güzel dağılmış görünüyor hocam boyutları da büyük fena değil

Yani bakınca vahim bir durum söz konusu değil insanların bir çoğu eski elle dökülen betonların olduğu içinde 6 tane ince 8 lik demir olan binalarda oturuyor .
Maraşta depremde yıkılan binaları incelediğim de hepsinin betonu dökümden sonra sulanmadığı için yanmıştı ve her ne kadar Yapı denetimler işini o tarihlerde tam yapmasa da Türkiye geneli Yapı denetimli binalar içinde yıkılan oran 100 de 1 in altında kaldı .
Zemin raporunuz da zeminin taşıma gücü de fena görünmüyor.
Ben bu bina da otursam analizi yapan bu firmadan 3-5 yerden karot da alıp kırmasını isterdim beton yanmış mı sağlam mı C kaçı veriyor bi görmüş olurdunuz