Cingan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bina dilatasyon derzi ile ortadan ayrıldığı için 2 rapor var yani binalar arasında en az 5 cm boşluk var.

Deprem yönetmeliği 2007 ve 2018 yıllarında değişti. Bina 2011 -2012 yıllarında 2007 yönetmeliği ile yapılmış raporun sonunda 2018 deprem yönetmeliğine göre performans analizi yapıldığı yazılmış zaten kesitler her türlü yetersiz çıkacak yani bu demek oluyor ki bu rapor hiç bir işe yaramıyor.

Demirlere bakılmış ama performans analizine işlenmiş mi belli değil.

Şimdi gelelim asıl sıkıntılara
Karot almamışalar yani binadan beton numunesi alıp kırıp değerine bakmamışlar her kattan en az 3 numune almaları lazımdı maliyetten kaçmışlar 2 bin tl 17 kat olsa temelle 18*2*2 blok = 72 bin tl en az
Hadi diyelim amaçları maliyetten kaçmak değil de bina zarar görmesin diye karot almamaktı

Karot yerine beton ilk dökülürken alınan taze beton numuneleri referans alınmış ve raporlardan anlaşıldığı üzere bu bina yapılırken kolon tabliye ayrı dökülmüş
1. Sıkıntı sadece kolonların olduğu değerler referans alınmış temel dahi yok
Şimdi gelelim en büyük sıkıntıya BU RAPORLARIN SAHTE OLDUĞINU İDDA EDİYORUM
Raporlara bakın bir katın kolon betonu dökülürken 50 m3 beton dökülmüş üst katta 100 metre nin üstüne çıkmış sonra ki katta 70 metre sonra ki katta 55 Metre kafalarına göre değer girmişler

ipek Yapı denetim firması burda güya 2 laboratuvar ile çalışmış firmalar konudan o kadar bi haberler ki güntest firmasının aldığı beton numuneleri C35 aks inşaat firmasının numuneleri C30 ve test sonuçları c30 betonu kurtarsa da c35 i kesinlikle kurtarmıyor. Ama sizin raporlarda beton sınıfı c35 ve analiz c35 e göre yapıldı yazıyor
Size sözde deprem dayanıklılık testi yapan firma daha bunu fark edememiş. 2018 den önce taze beton numunelerinin içine devlet çip koydurmuyordu ve firmaların bir çoğu bu şekilde sahte belge düzenliyordu. 2018 den önce yapılan binalarda kesinlikle karot alınarak betonun dayanımına bakılmalı.
kısacası sizin aldığınız hizmette elle tutulur hiç bir şey yok .
Hocam teşekkürler öncelikle konudan anlamadığım için soruyorum depremde yıkılma ihtimali yüksek mi size göre