Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkese merhaba dostlar,
Sosyal medyayı sıkı kullanan biriyseniz son 1 1.5 haftada herkesin risk alıp e-ticarete başladım başlığı altında e-ticarete başladığını görürsünüz.

Genel olarak kılıf, t-shirt,ayakkabı ile başladıklarını gördüm ve çoğunun batacağını düşünüyorum peki neden?

En baştaki sebeb kesinlikle bütçe peki neden çünkü herkes 2 3k ile e-ticaret yapabileceğini sanıyor ve bütçesinin neredeyse %80 90 bölümüne mal alıyor reklama hiç bütçe ayırmıyorlar.

Zamanına uygun ürün almıyorlar. Örnek veriyorum şuan gidip 100 200 t-shirt almak gram mantıklı değil çünkü yaz sezonu bitti sayılır.

Çok pahalıya ürün alanlarda var örnek veriyorum. Şuan 1 kılıf 150tl bizde tedarik ediyoruz başlangıç fiyatı 60tlden miktar artıkça düşüyor ama en pahalısı 60tl. Yeni başlayanlar ise perakende fiyattan alıyorlar. Ama toptan aldığını sanıyorlar.

Kalitesiz ürün. Geneli yeni başladığı için piyasadan haberleri yok ve kalitesiz ürün alıyorlar bu bir alanın birdaha dönüp almayacağı demektir

Diğer sebeplerden birisi plansizlik oturup bundan kaç satsak ne gelir onu naparız yada şu kadar reklam bu kargo bu o diye ürünü fiyatlandırma bu şekil yerine kafa hesabına yaptıklarını gördüm.

Aslında sayacak daha çok şey var da uzatmak istemiyorum. Allah kimsenin emeğini boşa götürmesin.

Sizin düşünceleriniz nelerdir?
Sosyal medyada sizi de aramıza alalım, maaşla olur mu gibi insanları sürekli gazlayan motivasyon hesaplarının büyük çoğunluğu e-ticaret, dropshipping, borsa vb. de risk almış ve başarız olmuş kişiler. Kendileri bu işi yapamadıkları için insanları danışmanlık adı altında el altından tokatlıyorlar. Biraz mantık sahibi olan bir kişi bunu görebilmeli, adam anlattığı işten milyonları vuruyor olsa neden aylık 500 TL ile işin sırrını sana anlatsın.

Öte yandan ilk yorumlarda belirtildiği gibi bu işlere 1000 kişi giriyor, 100ü başarı yakalıyor, 4-5 tanesi işi büyütüp iyi para kazanıyor. Buradaki 100 kişi gerçekten emek harcayan ve araştırma yapan kişiler oluyor genellikle. Asıl parayı vuranlarsa gerçekten çalışan, araştırma yapan ve networklerini sürekli geliştiren kişilerden çıkıyor. Bir işi deneyenlerin büyük çoğunluğunun kaybetmesi her iş için geçerli ama en azından insanlar zorunluluktan dolayı harekete geçmeye başladılar. Bu iyi bir haber.