Öyle uzun uzun şeyler yazmayacağım. Ben konu başlığında yazdığım gibi, yurdumun insanlarını anlamakta çok zorlanıyorum. Sebebinin ne olduğunu inanın bilmiyorum. Düşünsenize, bir uğraş veriyorsunuz, bir çaba sarf ediyorsunuz; belki cebinizde yok, ama ömrünüzden veriyorsunuz. Kısaca, o iş için büyük bir zaman harcıyorsunuz ve kendi bütçeniz dahilinde ciddi harcamalar yapıyorsunuz. Netice olarak her şeyden kaybediyorsunuz ve günün sonunda insanlardan beklediğiniz şey para değil. Hani ortada bir kazancınız olsa da deseler ki insanlar, 'Sen bu işten para kazanıyorsun da neden işini yapmıyorsun?' diye haklı olarak eleştirseler, hayır; bir de siz adamlara 'Hadi ben milliyim, şöyleyim, böyleyim, yerli üretimim bana destek verin.' gibi insanların manevi duygularını da sömürmüyorsunuz. Kendi kendine bir proje yapıyorsun ve projeden beklentin insanların faydalanabilmesi ve kendi ülkendeki bu çok büyük eksiklik olan kanayan yaraya az da olsa merhem olabilmek. Siz tüm heves ve heyecanınızla bu işi yapıyorsunuz ve bir grup insan şunu yapıyor: 'Bu çöp,' 'Bu berbat,' 'Bu şöyle kötü,' 'Bu böyle felaket.' diyerek eleştiri yapıyorlar. Bakın bu noktaya iyi dikkat edin. Ben eleştiri kaldıramıyorum demiyorum, elbette herkes özgürce eleştirebilir. Zaten eleştirsinler diye konu açıyorsunuz da burada yapılan eleştiri değil, açıkça hakaret. Ben bunu demek istiyorum. Neyse, uzadı galiba. Herkese iyi forumlar ve iyi çalışmalar diliyorum. Benim gibi bu sorunu yaşayan insanlara da çok klişe olarak şunu demek istiyorum: Asla pes etme.