benim de kafam karışık şöyleki: dinlere bakınca peyfamberlere vahyediliyor ve onların söylediğine inanmamız isteniyor. peygamberlere daha net somut deliller verilerek insanların inanmaları sağlanabilirdi. mesela bazı hadislere göre cebrail bir sahabe kılığında gelirmiş. yüce yaratıcı hem o sahabeyi hem de cebrail meleği peygamberle beraber insanların ortasına gitmelerini söyleyip çeşitli sorulara cevap vermelerini ya da somut yani maddi bir takım deliller göstertebilirdi. onun yerine ben peygambere vahyettim o da size anlattı ister inan ister inanma durumunda kalıyoruz ve ben şahsen inanmak için çabalıyorum ama dinler konuusunda çok şüphem oluyor inanamıyorum. ikincisi kuranda yahudilere ayrıcalıktan bahsediyor onlara gökten bıldırcın vs indiriyor o sırada dünyanın çeşitli bölgelerindeki insanlara üvey kul muamelesi Yatacının yapacağı bir iş gibi gelmiyor. ve yine bilinen peygamberlerin hep aynı yerlere gelmesi diğer milletlere bir peygamber gelmemesi gelse de onlardan bize bir şey kalmaması da aklıma yatmıyor. diğer yandan bilimin açıkladığı şeyler de aklıma yatmıyor. uzayı evreni büyük patlamayı vs bir yana bırakalım mesela ilk canlı hatayla bir protenin mi dna nın mı ne hatayla bölünmesi vs ile canlıların ilk atası meydana geliyor ki bu da akla yatmıyor. ben illa bir büyük gücün yani yaratıcının olduğuna inanıyorum. uzay uzaylı konusuna gelmeden aslında belki de biz bile yokuz sadece bilinçden ibaretiz bunu bile tam anlayamıyoruz.