Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@Inferno; galiba bu arkadaşa diyor
Evet bana diyor. Etiket için teşekkür ederim.

Tek tek cevap vereyim.

Alıntı
Az önce forumda bir arkadaşın toptan satış konusunu gördüm. Kim ve hangi ürün olduğu önemli veya değil ancak ben isim vermeyeceğim. Bu arkadaş perakende olarak ürününü 2.5 TL'ye, toptan olarak ise 0,75 TL+KDV'ye satacağını söylüyor. Bir de "GÜVENİLİRLİK" kisvesi altında pazaryerlerinin linklerini koymuş ve artık ben görüyorum ki gerçekten kör tuttuğunu "iyi" ediyor.
Cevabım: Linkler güvenirlik amaçlı değil, satış potansiyelinin, ürün görsellerinin, ürün yorumlarının vs. görülmesi içindir. Esasında ürünün pazaryeri hacminin görülebilmesi içindir diyebiliriz.

Alıntı
Yahu böyle bir şey olabilir mi? Milletin aklı ile oynuyorlar
Cevabım: Kimsenin aklı ile oynayacak kadar maalesef akıllı değilim , Üyelik istatistiklerimden ve geçmişimden kimsenin aklı ile oynamayacağım görülebilir.

Alıntı
Pazaryerlerinin bu tarz ürünlerde;
Komisyon oranı ortalama %20,
KDV %20,
Pazaryeri kullanım bedeli 2,99 TL + KDV,
Kargo: En ucuzu trendyolda sanırım şu an .
Cevabım: Ürünün pazaryeri komisyonu %16,27 (TY). Pazaryeri kullanım bedeli ürün bazında değil sepet bazında tahsil edilmektedir. Ürün genellikle çoklu sepet yapıldığından "Pazaryeri kullanım bedeli" dediğiniz ama esasında "Platform Hizmet Bedeli (3,53 TL)", ürün başına reelde minimum %50 oranında tahsil edilmektedir. Kargo yine çoklu sepet yapıldığı için ürüne ortalama 7-8 TL/1 adet satış olarak toplamda yansımaktadır.

Alıntı
Anlamıyorum. Bir de verdiği linklerde insanlar tekli de değil 12'li falan satıyorlar Bu örneğe göre üzerine borçlu çıkıyorsunuz Şimdi gelir birde burada yazar. E-ticaret dedik pazaryeri demedik diye. O zaman madem e-ticaret diyorsan kendi web sitende veya pazaryeri haricinde satış yaptığın herhangi bir grafik paylaşacaksın ki biz de helal olsun diyeceğiz. Vallahi söyleyecek söz bulamıyorum artık !!!
Ürün tarafımızdan hem trendyol hem de hepsiburada üzerinde satılmaktadır. Detaylı bilgi için iletişim bilgilerimden iletişime geçilebilir.

Güvenirlilik konusu ile ilgili olarak, konuda zaten belirttim faturasız satış yapmıyoruz. Dileyen tüm arkadaşlara, vergi levhası, ticaret sicil kaydı vs. gönderilir.

ÜRÜNÜN PAZAR DURUMU İLE İLGİLİ İSTATİSTİKLER:
Ürün Linki : https://www.trendyol.com/arvale/4-ad...gi-p-271653226
1 Sepette 1 Adet satış için kar zarar durumu:

1 Sepette 2 paketi için kar zarar durumu

E-Ticaret yapanlar çoklu sepetten neyi kast ettiğimi anlamışlardır.

Ayrıca bu istatistik şuan zarar etme ihtimali en yüksek satış için yapılmıştır. Aynı ürün çok daha büyük karlarla burada satılmaktadır.