Selamlar,
öncelikle Elhamdülillah Müslümanım. Birkaç gündür kafama takıldı ve bu soruyu size de sormak istiyorum.
Evrende yüzmilyarlarca gezegen, aynı şekilde galaksi varken sadece dünyada'mı yaşam var? Kafamı kemiriyor bu sorular. Eğer yaşam var ise neden Kur'an-ı Kerim'de belirtilmemiş? Yaşam yoksa neden bu kadar galaksi ve gezegen yaratılmış?
Bu sorulara mantıklı bir cevap bulamadım ve sorum her şekilde cevapsız kalıyor. Sizler'de fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim
Dünyanın evrendeki konumuna bakarsan, yüz milyarlarca galaksi içinden dandik bir galakside, orta boy dandik bir yıldızın orta boy bir gezegenindeyiz.
13 milyar yaşındaki yüzmilyarlarca galaksilik devasa bir evrenin böyle dandik bir gezegendeki 2 ayaklı primatlar için yaratıldığına inanmak gerçekten büyük kibir.
Bu arada bir daha önce hiç bir yerde bulamayacağınız internette kimsenin bilmediği bir Kuran mucizesini söyleyeyim sana.
Kuranda gökler 7 kattır.
Kuantum fiziğinde sicim teorisinde de evren 11 boyutludur.
11 boyutun üzerindeki tüm evren modelleri çökerek 11 boyutlu hale gelir.
Biz 4 boyutlu bir evrende yaşıyoruz. En - Boy - Derinlik - zaman
11 Boyuttan bizim içinde yaşadığımız 4 boyutu çıkardığında geriye 7 boyut yani 7 kat gökyüzü kalır)))
Bunu da evrenin genişlemesi gibi sağda solda yaymaya başlayanlar çıkabilir.
Ama 7 kat gökler sümerlerden beri gelen bir inanıştır, görünen 5 gezegen ay ve güneş toplam gökyüzünde hareket eden 7 cisimdir.
Bugün ufoların milyarlarca yıllık mesafeden gelmesini bekliyoruz.
Ama belki de ufolar uzaklardan değil başka boyutlardan geliyorlar.
Belki dünyanın bulunduğu yerde farklı boyutta başka yaşam ya da bir eko sistem var.
Yani biz sadece uzayın 4 boyutunu inceleyebiliyoruz.
Bu 4 boyutta ışık hızı limiti olduğu için başka galaksilere gitmek bizim gibi 70-80 sene ömürlü canlılar için imkansız.
Ama bir gün diğer boyutları araştırma imkanı olursa belki başka alemler daha yakın alemler görünebilir.