Herkesin yaptığı işe göre değişir hocam
evet değişiyor hocam, sorun orada zaten
örnek vereyim adam zamanında 10 liralık 20 liralık işlerden yüzlerce trader toplamış. o traderların referansı ile çok daha yüksek cirolu işlerde imaj topluyor. basit örnelk vereyim 10 liralık lisanslar ile yüzlerce trader kasmış adam 2 eğitim alıp gidip o traderin verdiği imajla seo, web tasarım, sosyal medya danışmanlıgına soyunuyor.
başka birisi mesela 1 site işi alıyor bir danışmanlık işi yapıyor vs.. 3-5 ticaretle yeri geliyor xxx.xxx gelir elde ediyor. haneye işleyen ise 3 trader diyelim.
e adam 500 trader kasmış küçük ve alakasız işlerden, taş çatlasın 20k-30k lık ticaret. sonra o traderi arkasına alıp yukarıdaki adama rakip oluyor o kategoride =) halbuki ne trader muhteviyatı,i ne de tutarı o sektöre referans lacak seviyede değil normade.
şimdi sadece tradere bakınca 3 nerede 500 nerede. ama aslında o danışmanlık ya da web tasarım alanında normalde güven veren 20-30 liralık işlerde 500 ticaret yapan değil de o alanda yüksek cirolu 3 ticaret yapan adam olmalı.
Bu sağlanabilir mi bilmiyorum, benm tuzum kuru yeterli traderim var beni bağlamaz da. Ancak trader sayısını ben dikkate almıyorum, girip detayın bakıyorum random olarak 3 say fa 5 sayfa geriye gidip.
herkese de daha adil bir trader sistemi oturana kadar bunu tavsiye ederim.
edit:zamanında r10 yönetimine, trader alanında konu urlsine göre kategori yüzdesi de çıksın diye öneri sunmuştum, ama dikkate alınmadı. yapılması da çok basit aslında, url ye göre kim hangi kategorilerden kaç trader almış görünse, o zaman 10 liralık lisanslarla, bozum ya da kuponlarla vs. yüzlerce trader kasan adam o traderların imajını seo alanında kullanamaz vs.