İş yeriniz size BES veriyorsa ondan kaynaklı limit artışı vardır. İlk maaş yatmasa da işe giriş yeri gösterdiğiniz iş yerinin özel sağlık sigortası ve bireysel emeklilik sistemi politikalarına istinaden limit böyle yüksek gelebiliyor. Kredi kartını ilk defa banka görevlisinin zorla formumu doldurması sonucu kullandım. O zaman hesaplarıma yüklü para geldiği halde bana 900 lira limit tanımlamışlardı. Benim yanımda çalışan personelim düzenli kredi kartı kullanıyor diye limiti 5000 lira idi o kadar moralim bozulmuştu ki kartı iptal ettirmiştim. Daha sonrasında düzenli bankamatik kartı alışverişime istinaden başka bir banka 20 bin lira limitli kredi kartını verdi bana ticaret yapan insan olduğumuz için de hoşuma gitmişti. Personele bak sana düzenli kullandığın halde 5 bin limit bana düzenli kullanmadığım halde 20 bin limit diye hava atmıştım.
Şimdi bakıyorum maaşı asgari ücret limiti asgari ücretin 10 katı adam taksitlendirse bile kartı en az 15 ayda öder ödemesi için de hiç yememesi içmemesi öksürmemesi hatta nefes bile almaması gereklidir.