Aynen, yönetici olmak için zaten kimse birbirini yemiyor bu ülkede, ya siz hic sitede oturmadiniz ya da konuyu cok iyi biliyorsunuz
9 sene sanayi sitesi yöneticiliği yaptım, 3 sene de kendi apartmanımızda yönetici oldum. 370 dairelik bir sitede de yönetimde bulundum (büyük olduğu için tek kişiye teslim edilmez). 20 dairelik bir apartmanda hadi diyelim 500 lira topladınız (mümkün değil ama işte oldu diyelim). herkes aidatı zamanında asla vermez, çünkü bu iş angaryadır onların gözünde. diyelim ki verdi. siz aidat ödemezsiniz (tek kar oranınız budur, ama hiç bir zaman cepten para harcamadan geçmez aylar). asansör elektriği ortalama 500 lira (minimum) kaldı 18 daire, temizlik yapan kişiye ortalama aylık 3000 lira (tam ölücü fiyatı) kaldı size 12 daire. yönetmeliğe göre asansör bakımı yapılmak zorunda onun için aylık anlaşma yapmanız gerekir 1000 lirada ona diyelim (ortalama fiyatlar bunlar) kaldı size 10 daire. oooo yine iyisiniz 5000 cepte.
hadi devam edelim. temizlik malzemesi ortalama 500 lira, kaldı 9 daire. her ay mutlaka asansör bozulur aha kaldı size 8 daire, ışık parasıdır ampül parasıdır bahçe düzenlemesidir hadi çok iyimser olayım 1500 lira kaldı size 5 daire. sizden zengini yok yahu 2500 lira cepte.
biraz daha devam edelim. bodrumu su bastı, asansör için belediye ruhsat haracı kesti, asansör boşluğu çatısı sorun çıkardı, bunlar da yıllık ortalamaya vurursak aylık 1000 lira yazalım, 3 daire yine cepte. oooo iyisiniz iyiiii.
"alo ahmet bey 5 aydır aidat ödemediniz artık ödeyin" "nevin hanım lütfen birikmiş aidatlarınızı ödeyin" "ali bey rica ediyorum şu çocuklarınıza söyleyin bisikletleri düzgün bıraksınlar, ayrıca 10 aydır uğradığınız yok"
TOPLANTI GÜNÜ
Bu yönetici ne işe yarıyor Allah aşkına, herkes bir birinden şikayetçi.
bak masrafları çıkartınca kasada 1500 lira var, bundan sonra yönetici de aidat ödesin.
eee siz de kimse bir birine kırılmasın diye kimsenin aidat vermediğini söylemezsiniz.
bu masrafları net, ama aylık 500 lira verecek daire yok. alacağınız maksimum 300 lira o da en iyi ihtimalle, masrafları düşünce cebinizden çıkan ortalama 5000 lira.
hadi yine iyisiniz iyiiii..