- "Frontal sinüsün havalanması normal görünümdedir.": Kişinin alın bölgesinde bulunan frontal sinüslerinin radyolojik görüntülemesi normaldir, yani bu bölgeyle ilgili herhangi bir anormallik veya enfeksiyon işareti yoktur.
- "Bilateral etmoid hücrelerin havalanması normal izlenmektedir.": Her iki etmoid kemikte bulunan hava dolu hücrelerin radyolojik görüntülemesi normaldir, yani bu bölgelerde herhangi bir sorun yoktur.
- "Sağ maksiller sinüs tabanında enfalamasyon lehine opasifikasyon mevcuttur.": Sağ maksiller sinüsün alt kısmında, iltihaplanmaya işaret eden bir opasifikasyon (bulanıklık veya opaklık) bulunmaktadır. Bu, bu sinüs bölgesinde bir enfeksiyon veya iltihaplanmanın belirtisi olabilir.
- "Sfenoid sinüsün havalanması normal görünümdedir.": Kafatasının arka kısmında yer alan sfenoid sinüslerinin radyolojik görüntülemesi normaldir, yani bu bölgede herhangi bir anormallik yoktur.
- "Nazal septum sola deviyedir. Apeksinde spur görünümü izlendi.": Burun bölgesindeki nazal septum, sola doğru eğilmiştir. Ayrıca, burun septumunun ucunda (apeksinde) bir kemik çıkıntısı (spur) görülmektedir.
- "Bilateral alt ve orta konkalar doğal görünümdedir.": Her iki burun kanadının alt ve orta bölümlerinde bulunan kemik çıkıntılar (konkalar) normaldir, yani bu bölgelerde herhangi bir anormallik yoktur.
Çok teşekkür ederim hocam. Araştırdım ama bu kadar net ve detaylı bulamadım Allah razı olsun