Boyle kendinizi heba edeceginize gelistirmek uzere eleman alan yazilim firmalara bakin, orda gerekirse asgari ucrete 12 saat calisin ama kendinizi gelistirin.
Aile ise zor istir, hele de kecilerden daha inat ve anlamayan bir anne-baba olunca isler daha da sacma bir hal alir.
Onlara karsi net olun ama sakin ifade edin: Ya baski kurmayi kesin, birakin ben kendim icin elimden geleni yapayim, uzun vadeli plan yapayim, gelecegimi karartmayin deyin. bagirmalar cagirmalar baslarsa yine sakin bir sekilde ayni seyi tekrar edin. Hala anlamiyorsa bir daha uyar ama bu sefer beni bir daha gormezsiniz de ekleyin.
Ben 4 yil okuduktan sonra TIP'i birakan bir insanim. Universiteyle ilisigi kesip ailemi karsima oturtup boyle boyle boyle. Ben orda mutlu degilim, kendimi doktor olarak asla gormuyorum dedim. Annem biraz uzuldu ama kirici veya uzucu bir sey demedi. Babam ise "esek kadar adam olmussun, kendin icin neyin iyi neyin kotu oldugunu anlayacak yastasin. Biz elimizden geldigi kadar yardimci oluruz, sen ne uygun gorursen onu yap" dedi.
Ve gercekten oyle, hic bir zaman destegini esirgelemediler, hic bir zaman bosa giden yillarin, cuval cuval paralarin lafini etmediler, imada bile bulunmadilar.
Ama malesef herkes aileden yana bu kadar sansli olmayabilir.
Size bol sanslar
Ekleme: Bu islerle ugrasmayi seviyorsaniz ve harcliginizi cikartiyorsaniz o zaman bir ortak calisma alanlarina kayit olun ve her gun ise gider gibi gidin orda calisin. Hem evde onlara ayak bagi olmazsin hem de belki biraz ise ciddiyet katarsin. Ayrica ortak calisma alaninda yeni arkadasliklar ve cevre de edinirsin. Daha da odaklanmis olarak da bu islerle ugrasirsin.