Hocam evlenmek kolay 2 imzaya bakıyor. Ama ya geçinmek? Asgari ücret 11402 TL ev kirası 10-15 bin tl. Nasıl barınacak bu insanlar?
Ben daha kendim yalnız şekilde mühendis maaşıyla geçinemeyeceğimi düşünüyorum hocam. İstanbul'a gelip bir ev tutup orada ki bi şirkette çalışsam. Kazandığım para barınma + yemek + faturalarla birlikte direkt yok oluyor, karın tokluğuna çalışmış oluyorum. Karın tokluğuna çalışan mühendis mi olur ülkemizde daha önce nerede duyulmuş? Ama artık var işte.
Allah size gerçekten kolaylık versin. Yaşamayı planladığınız yerde ucuz tarafları araştırın hangi il bilmiyorum ama yerel esnaf, genel çevre ve insanlar bireysel olarak kiraya verirken daha ucuza kiraya verebiliyorlar.
Ben 6-8 bin civarlarına bulabildim istanbul'un içinde, konumu kötü (keko-kent) ama daire iyi şekilde.
İnternetten vb. bakar veya emlakçılarla konuşursanız 10'dan aşağıya duyamıyorsunuz bile, kesinlikle yerel araştırma yapın. Gidip apartmanların yöneticilerine vb. sorun kiralık ev veren var mı diye daha ucuz semtlerde