Öncelikle Türkiye'ye hoş geldiniz.
Aynı şeyleri bende düşündüm üstelik yeni evlendim.35 yaşındayım bu yaşıma kadar 1 lira borçsuz yaşadım,evlilik sürecine girmeye başladığımda ödediğim borçlar ve ödeyeceğim borçlar 1 milyon vardır.Ödeyeceğim borç 100K civarı kaldı.Ancak bu yaşıma kadar bugünleri yaşayacağımı bildiğim için ona göre yaşadım,harcadım,biriktirdim. Evlenirken zorluk çekmedim çok fazla.Ancak şu faizlerin artışları hesaplarımı alt üst etti hiç zorlanmadığım kadar zorlanıyorum.Ek gelir edindim kendime ticarete girdim akmasa da damlıyor,kurşun yarasına yara bandı oluyor ama olsun

zamanla toparlayacağız. Size tavsiyem kendi bütçenize göre ek gelir elde etmeye çalışın.Bu yaşımıza kadar hep şükretmeyi öğrettiler bize tamam yine şükredelim de oturduğumuz yerden şükretmek fayda getirmiyor.
Birgün bir sokak röportajında 18 yaşında ergen diyebileceğimiz bir çocuk dayınının birine ayar verirken şu cümlesi beni fena tetikledi ve dediki:
"Çok şükreden yerinde sayar." Bu cümle dinsizlikle,ateislik ya da deistlikle alakası yok.Arkadaşım borcun varsa ya da paraya ihtiyacın varsa oturduğun yerden tanrının size para ödeme yapmasını beklemeyin,harekete geçin.Beyninizi yorum üzerinde düşünün fırsatları kollayın.İşinizde mutsuzsanız ya daha iyi bir işe girmek için fırsat kollayın kendinizi iyi pazarlayın hiçbir zaman hayıflanmayın.Harekete geçmeden sadece düşüncede kalır kendinizi yıpratırsınız,fiilen harekete geçin.Gerekirse uykusuz kalın.Ben artık biyolojik olarak uyuyamıyorum mesela uyku ilacına bağımlı oldum.Düşünerek sadece yıpranırız.Bu arada herşey olacağına varmıyor onu unutun.Herşey neden sonuç ilişkisinden ibaret,saygılar