Aliemre adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam bireysele eşit dağıtım yöntemi olduğundan dolayı yatırdığınız miktar kadar lot alamazsınız. bu yüzden paranın bir kısmını kullanmanız daha doğru olacaktır hepsini yatırıp çok fazla lot talep ederseniz eşit dağıtım olduğu ve yatırımcı sayısı çok olduğu için o miktar kadar lot vermez artan paranız geri yatar hocam.

Ben 3 halka arza da katılacağım dün izdemir enerji için talep ilettim. bu seferki 3 halka arz da katılım endeksine uygun değil bu az da olsa yatırımcı sayısını düşürür ve çok az bir lot artışı sağlayabilir bir de bu ara çok sık halka arz olduğu için ve parayı oraya bağlayamayacak olanlar olabilir bir önceki halka arza 1.3 ya da 1.4mn kişi katıldı yani yatırımcı sayısı bir anda 600-700k düştü bu da lot sayılarını çok talep edenlere akmasını sağladı.

bu yüzden ben de bu halka arzlara ortalama 2500 - 3000 yetecekken biraz daha fazla lot talep ediyorum. izdemirden 80 lot kadar yüksek ihtimal vermeyebilir. ama en azından katılmayanların lotlarını almaktan geri kalmiyim diye fazladan yatırdım. ben uzun süredir halka arzlara yatırım yapıyorum. ek gelir için tatlı oluyor. yatırım tavsiyesi değildir.
hocam satarken el degıstırme oranınamı bakıyorsunuz sızde