EVET , klişe bir konu açma taraftarı oldum....

yaş 40 , ama halen bir baltaya sap olabilmiş değilim , yada oldum , ama benim için yetersiz.

sürekli düşünüyor , fikir alıyor , inceliyor ,araştırıyor , deniyorum...

sokak satıcısından pazarcısına , yolda kağıt toplayandan kırk yıllık esnafına , orta okul öğrencisinden devasa şirket Ceo'larına kadar aklınıza kim gelirse soruyorum.

Bir yol arıyorum. İnanıyorum ki hepimizin bu dünyada bir varoluş amacı var.
Örneğin : Hz Muhammed (Sav) ' in bir görevi vardı , Fatih Sultan Mehmet'in bir görevi vardı , Mustafa Kemal Atatürk'ün bir görevi vardı... ve milyonlarcasının , milyarcasının...
Kimisi işi ile anıldı , kimisi farklı varoluşları ile.

Hayat para kazanmak mı , yaşamı bir şekilde sürdürebilmek mi , evlenip ,aile kurup düzene katılmak mı , yoksa deli-divane-avare olmak mı ?

Daha düne kadar havada uçan bir şey icat edeyim , insanlar uçsun diye düşünüyordum , bir baktım uçak diye bir şeyi zaten icat etmişler,
insanlar elle yazmasın, hatta tüm işlerini kayıt edip kontrol etsinler diye icat düşündüm , sonra bi bakmışım bilgisayar diye birşey icat etmişler,
kara yolculuğu gibi denizde de yolculuk yapılsa diye sorgularken bir bakmışsın gemi diye birşey icat etmişler,
sokakta oynadığımız oyunları evde de sınırsız oynayalım diye düşündün bir bakmışsın atari,PS,konsol diye birşeyler icat etmişler,

yani sözüm ona biz neyi icat etmeye çalışsak zaten herşey icat edilmiş durumda. Biz neyi daha iyi yapmayı düşünsek zaten onlarca versiyonu çıkarılmış durumda.
biz zar zor düşük bütçe ile birşeyler üretmeye çalıştığımız da bir bakmışız aynı şeyin otonom fabrikası kurulmuş.
biz zar zor PHP 5.6 versiyonu kullanırken adamlar 8.01 versiyona geçmişler.
Biz daha petrol-kömür yakıtı kullanırken adamlar hidrojenli yakıt kullanıyorlar.

yani sonuç olarak neyi hayal edersek zaten icat edilmiş , neyi yapmak istersek daha iyisi yapılmış , neyi farklılaştırıp farklı versiyonunu üretmeye çalışırken adamlar onlarca farklı versiyonunu çıkarmış oluyorlar.

yani asgari ücret + 5 paket makarna + 1 çuval kömüre tamah mı edelim ,
her gün kara kara oturup , düşünüp , ne yapacağız diye hayatı kendimize zindan mı edelim ,
asgari ücretle çalışıp 1 milyona araba, 2,5 milyona ev , 500 bin tl ye düşün , 250 bin tl ye ev mi düzmeye mi çalışalım ?

evet yanlış zamanda doğmuş olabilir , herkes " coğrafya kaderdir " dediği bu yerde Türkiye'de olmaktan gurur duyduğum kadar hiçbirşeyden gurur duymadım , Türk olma onurunu sonuna kadar yaşıyorum.

Ama sizce ne yapmalı ? Açlık sınırı 17 küsür , fakirlik sınırı 35 bin küsür olmuş. Masa başı mesai ücretleri ile bir baltaya sap olamıyorum,birşeyler elde edemiyorum ,

ben kendimi ancak bu şekilde ifade edebildim.
sizde durumlar nedir , nasıl kazanıyorsunuz , ne kazanıyorsunuz , nasıl geçiniyorsunuz , neler üretiyorsunuz , nasıl yapıyorsunuz , fikirlerinizi ben ve tabiki okuyan herkes ile saygı çerçevesinde paylaşmak ister misiniz ?