Değerli arkadaşlar, sizlere bankaların çalışma mantığı ile birşeyler söylemek isterim.
Bankalar kredi, kredi kartı vb ürünlerini, düzenli ödeyen, sorunsuz ve sabit geliri olan kişilere vermeyi sevmezler. Çünkü onlardan alabilecekleri bellidir, nettir. Kar oranı da düşüktür, bununla birlikte kişi bilinçlidir ve yasal haklarını bilir, orantısız artışlara iradesiyle DUR der. Yan, bilinçli ve düzenli geliri olan kişileri aslında bankalar da sevmez. Ürünlerini kullandırtmayı pek istemez.
Bankalar genelde geliri çetrefilli, düzeni bozuk, ödeme aczi aşırı muhtemel kişileri severler (Sözüm meclisten dışarı) yani verdikçe alan, öderken apışıp kalan insanlara yağdırırlar. Sebebi ise onlardan çok kolay bir şekilde tahsilat yapabilir, yasal şekilde korkutabilir, yakınlarına ödetebilir, o da olmadı mevcut borcu bir şekilde varlık yönetim şirketlerine satarak sigortanın da etkisiyle faizi ile o borçtan para kazanabilir. Varlık yönetim şirkketleri zaten zarar etmez, derinlere dalmaya gerek duymuyorum malum

Özetle, bankalar ve ürünleri ihtiyaç ve gücünüz kadarsa bir dost, aşarsanız feci bir ejderha olarak karşınıza çıkan tehlikeli nesnelerdir.