Çok sinirliyim arkadaşlar,
Dün akşam 7-8 sularında işten eve geldim. Arabamı işlek bir caddeye diğer araçlar gibi park ettim, eve geçtim tam yemek yiyeceğim kafa dinleyeceğim biraz diye uzandım bir telefon geldi. Arabayı park ettiğim dükkanda ki esnaf aradı dedi önüne park etmeye çalışırken 3 kere vurdu bir araç gurbetçi, iki araç ilerisine park etti. Aracın ön tamponunda daha önce den ufak bir çizik vardı, gittim baktım büyümüş çizik ve sürtme izleri var aracın sol tarafında. Tamam plastik aksam aslında çok olay yaratmadan hallettirsem mi diye düşündüm ancak önce ki çizik iyice derinleşmiş. Akşam akşam oturduğum yerden elin gurbetçisi yüzünden neden 2 -3 bin lira cebimden çıksın diye düşündüm aradım polisi, polis bi 30 dk sonra geldi trafik çağırmıştım, biz bununla ilgilenmiyoruz karakol ekibi çağırmanız gerekli marazdan işlem yapılacak dendi. aradım tekrar 112 yi bir karakol memuru ile görüştüm dedi ki işte araç plakasını verin sahibine ulaşalım gelsin anlaşamıyorsanız tutanak tutarsınız dedi. Buraya kadar her şey normal yine bi bekledik 30 - 45 dk ardından 4 tane adam geldi biri avukatlarıymış biri 50 yaşlarında diğeri 40 son gelende birinin çocuğuydu herhalde 25 lerin de 3ü de izbandut gibi bağıra bağıra geldiler. Bende dürüst bir insanım bak burada çatlak vardı küçük açılmış iyice dedim. Başladılar işte allah kitabınız yok, zaten varmış, işte arabanın solunu nasıl sürtelim senin biz plakaya dokunduk çıktık bilmem ne ama nasıl bağırıyorlar o arada olay yerinde annem ve teyzemde var. Teyzemde şehit polis eşi durumumu da yerinde bir insan. Teyzem dedi nasıl plakaya dokunacaksınız girememişsiniz diye, bu gurbetçilerin babası da başladı siz oyun çeviriyorsunuz dolandırıcısınız, dedim kamera var izlensin biz tutalım tutanağı. Bu arkadaş yine başladı bağrınmaya ben artık kendimi zor tutuyorum.3 kişi izbandut gibi ancak bir yerden bir şeyler bulup sıkıntıya gireceğim artık. Polisi aradım böyle böyle tansiyon çıkıyor sıkıntılı insanlar ekip yönlendirir misiniz diye. Polis geldi teyzem sinirli zaten bu "gurbetçi" arkadaşların umrunda bile değil hala bağırıp çağırıyorlar dedim lanet olsun vereceğim 3 bin lirayı yada kendimi yakacağım. Polis sadece arada durdu hiç bir şey demedi anlaşın anlaşamadıysanız karakola gidin kameraları izlemek paralı, rapor da aynı şekilde bir ücrete tabi sanırım avukatta var ya hiç bir şey demeden durdular adamlara gidin dediler. Nasıl dokundu ama var ya hani sadece ben olsam sıkıntı değil ancak kendi şehit meslektaşlarının eşini korumaya bile çalışmadılar. Avukat dedi dağılın bir şey varsa karakolda görüşülür. En son dedim bu arkadaş ya özür dileyecek teyzemden ya da geceyi karakolda geçireceğiz. En son avukatı sakinleştirdi adamı yarım ağzıyla özür diledi. Adamlar polisinde ikazıyla kalktı gitti. Hani daha da duracakları var yani bi sıkıntı çıkartmak istiyorlar diğerleri geldi gitti bir kaç kere. Hayır zaten benim arabam o adamın aldığı dandik eski kasa mersedesinden daha pahalı ben bu adamı niye dolandırayım. Çok yazık gerçekten yurt dışına çıkıp avukat tutup mafya gibi dolaşıyorlar...
Uzun uzun yazmışsınız ama bunun gurbetçisi veya yerlisi diye bişey yok. Sanki bütün memleket olarak melek gibiyiz..
Yanlış anlamayın haksızlık başka ama bunu Suriyeli diye açsanız da aynı tepkiyi verirdim...kaba kavgacı yalancı veya kötü insanlar diyebilirdiniz. Ama özellikle gurbetçi demeniz cevap yazmam hissini verdi. Haklı olduğunuz sürece polis de avukatta sizden yana olacaktır zaten. Diğerleri istediği gibi davransın.....