Kahve çekirdeği 2 türdür.
Arabica ya da Robusta
Arabica daha aromalıdır Robusta daha acı daha yüksek kafeinlidir.
Guetamala Kolombiya yetiştiği coğrafya gösterir.
Yani bir kahve Kolombiya da yetişen arabica çekirdepe sahip olabilir.
Her bölgedeki her kahvede çekirdeği aynı değildir. Boyutuna göre ve kalitesine göre supremo excelso gibi türleri vardır.
french press türk kahvesi aeroprees espresso vs kahveyi demleme hazırlama tekniğidir. bu demleme türüne göre kahveler farklı boyda çekilebilir. türk kahvesi için toz gibi ince çekilirken french press için daha kalın frenchpress in süzgeçinin tutabileceğş şekilde taneli çekilebilir.
Kahvenin çekirdeği yanında kavrulma ve ısıya maruz kalma durumu da tadını etkiler. Çekirdekler sadece kavrulurken değil otomatik makinede çekilirken ya da demlendikleri suyun ısısına göre de ısıya maruz kalırlar. O yğzden kahveyi acılaştırmamak aromasını daha iyi almak için daha az ısınan el öğütücüleri ile öğütmek, kahveyi yakmamak için kaynar suyla demlememek gibi detaylar var.
3 ü 1 arada içerken hiç fatketmemiştim. Ama her kahvenin farklı aroması var. Her demleme şeklinin farklı aroması var. Aynı çekirdek aeropress ile farklı filtre ile farklı frenchpress ile farklı tat veriyor. Çay bardağına 6 şeket atan ben kahveyi şekersiz ve sütsüz içiyorum ve ne kadar sert olursa damağımdaki tadı o kadar çok seviyorum.