Arkadaşlar selam. Zamanında BİM'den 25 kuruşa nescafe alırken meğer ne kadar mutluymuşum. Bir süre önce french press ve çekilmiş kahve alıp şu kahve işine girdiğimden beri kafam inanılmaz karışık. Ben türk kahvesinin çekirdeği yerli sanarken meğerse filtre kahve ile arasında sadece çekim farkı varmış Sonra işin içine espresso da girdi. Yetmezmiş gibi öğütme çeşitlerini seçerkende 10 tane seçenek çıkmaya başladı. Lütfen artık birisi kafa karşıklığımı düzeltebilir mi? Sorularım şu şekilde:
  1. Arabica, robusta, etiyopya, kolombiya gibi kahve çekirdekleri isimleri görüyorum. Bunlar sadece yetiştikleri yer kaynaklı mı? Başka bilmem ve seçerken dikkat etmem gereken bir şey var mı? Veya bunların bir sınıflandırması var mı?
  2. espresso, filtre, americano, türk kahvesi gibi tüm içecekler aynı çekirdekten yapılabilir mi? Bunlar arasındaki tek fark öğütme tipi mi? (latte gibi süt içerikleriyle ismi değişen kahvelerden bahsetmiyorum)
  3. Eğer çekirdekler aynıysa öğütme biçimi bu saydığım içeceklerde neyi değiştiriyor? Sadece kullanılacak makineye göre uygunluğu mu ayarlıyor? Yoksa yoğunluk ve tad konusuna etkisi var mı?
  4. Diyelim ki philips ep4346 kahve makinesi aldım, bu sefer değişecek tek şey öğütme biçimi mi yoksa çekirdek türüde mi değişmeli?
  5. Bu makinelerde neredeyse tüm içecek türleri yapılabiliyor. Öyleyse bu makine tüm çekirdekleri seçilen içecceğe göre mi öğütüyor?
[BONUS SORU]: Şimdiye kadar evde french pressle filtre kahve yaptım hep ama paketlerin üzerinde yazan lezzetleri alamıyorum. Starbucks, kahve.com, kahveci hacıbaba gibi bazı filtre kahveleri denedim. Sizin önerebileceğiniz gerçekten güzel bir kahve var mı?

Şimdiden cevap verecek tüm kahve severlere teşekkür eder, bol köpüklü günler dilerim.