Anne, babanız torun gibi sahiplenecekse sahiplenebilirsiniz sağlık sıkıntısı, uyum veya kedi kaynaklı sağlık - mamadan dolaylı maddi büyük bir yük olmadığı sürece gerçekten evin neşesi. Eğer anne veya babadan biri bile istemez, benimseyemezse veya sahipleneceğiniz kedi sizi benimseyemezse mümkün olabilecek sağlıklı yürütülebilecek bir şey değil. Bizde yıllardır istiyorduk fakat babam hijyen - kıl/tüy nedeniyle evde kedi - köpek uzun süredir sıcak bakmıyordu benim çocukluğumda kuş beslememizden dolayı nasıl ilgi alaka, hijyen için ekstra efor istediğinden galiba

Bizim avantajımız ne, annem zaten çalışmadığı zamanlar sürekli süpürgeydi, temizlikti uğraşmayı sevdiği için kedinin tüyü o kadar sorun olmuyor ama yine de tüy döküyorlar bu yüzden özel bir rahatsızlık yoksa kedi tüyünde ülkemizde yaygın olan nükleer atık minvalinde önyargıya sahip olmamak gerekiyor zira tüy döküyorlar, "her gün tarasanız" bile. Tuvaletini özellikle bu sıcak yaz aylarında benim bilmediğim özel koku geçirmez bir poşet - kutu türü yoksa, en azından günde 2 kere dışarı çöpe atmak gerekiyor.

Aynı büyümeyen bir bebek gibi fakat kedilerinde aynı insanlar gibi birbirlerinden apayrı karakterleri var. Ben öncesinde cins kedi sahiplenmek istiyordum sonra bu düşüncemin ne kadar yanlış, bir canlı için ne kadar acımasızca olduğunu fark etmeye başlayınca yaklaşık 2-3 hafta tesadüfen bir yavru kediye denk gelip sahiplenmeye çalıştım bizimkiler de sahiplenmeye müsait duruma gelince. ( Babam dışarda kedileri sevip, düzenli beslemeye, ziyaret etmeye başlayınca ) 2-3 ay önce 3 aylık bir yavru kızımızı sahiplendik.

1 gün öncesinde sokakta miyav miyav diye saatlerce susmayıp bir arabanın arka stepnesinden girip ön kaportasından çıkabilen haylazı 3-4 saat yakalayıp sahiplenmeye çalıştım. Olmadı yakalayamadık haylazı ufacık haliyle bizi ve tüm mahalleye güzel eğlence oldu. Ertesi günlerde öğrenci bir yakınımız normalde maddi ihtiyaç için önce satmayı planladığı yavru kedisini satacağı kişi de başkasına satar hayvan perişanlık çeker diye güvendiği - tanıdığı birine uyum sağlayabilirse sahiplendirmek isteyince ( kendisinde anne kedi olduğu için öğrenci haliyle çalışarak anca anne kediyle baş edebiliyor haliyle ) 2-3 günlüğüne misafir ettik. Cimcime bize, biz cimcimeye alışınca maşallah şuan evimizin neşesi oldu