Merhaba telegramda bir programın üyeliğini satıyorum tane başı 90 tl hesaba geliyor. Günde 10 satılanda oluyor 5 satılanda oluyor ama genelde ortalama 5-6 adet günlük 90 tlden para girişi oluyor banka hesabına. Bunun herhangi bir şekilde bana bir sıkıntısı olur mu? Banka arayıp sürekli hesabınıza para geliyor vs gibi soru sorma durumları oluyor mu? Tecrübesi olan arkadaşlar yorum yazabilirse sevinirim.
aylık gelen tutar 40 50k geçmiyorsa problem olmaz tabiki en kısa sürede vergilendirmeye bakın
Merhaba,
Şu tarz sorular ve diğer derin herkesin aklında takılacak vergi konuları için gerçekten çok uzun süre araştırmalar yaptım.
Sürekli farklı farklı kişilerden (tutar farketmeksizin) bir para girişi oluyorsa şüpheli işleme düşebilirsiniz. Çünkü bireysel bir banka hesabınız var, ticari işlemlerde kullanılmaması lazım tek tük arizi kazançlar olabilir elbet fakat dikkat çeker.
Tutar küçük olduğu için elbette bir şey olma şansı çok düşük ama riski hiç yok demek çok yanlış olur.
Bu işin oluru aslında 1₺ bile gelir kazancı olsa, vergilendirmektir. Fakat o 1₺'yi vergilendirmek için girilecek giderler yükü çok fazla olduğundan tamamen zarar edeceksiniz.
Tercih ve risk size ait.