Ben bu ikisinde de hesaba sahibim.
Trive yatırım: Komisyon yok ama 50k tl altında portföyünüz varsa aylık hesap işletim ücreti alıyor, ayrıca eft çıkışlarında yüksek masraf alıyor. Bu açıdan önermem.
Midas: Komisyon onbinde 4, ekstra masraf yok. Halka arzlar konusunda yeni yeni adımlar atıyorlar. Halka arzlar konusunda yetersiz.
Ben ise şahsen Acar Menkul kullanıyorum 1,5 senedir aktif kullandığım ana aracı kurumumdur. Komisyon onbinde 2, eft masrafı yok, hesap işletim ücreti yok, mkk saklama ücreti kesilmiyor, halka arzların çoğuna katılabiliyorsunuz, finnet2000 analiz aracı hediye, mobilde canlı veri ücretsiz.
Bunun yanında Ünlü Menkul'e ait Piapiri uygulaması var, o da ekstra masrafı olmayan modern bir uygulama. Halka arzlarda eksiksiz, komisyon için pazarlık yapmak lazım ben onca pazarlık yapıp ancak onbinde 4 komisyon teklifi alabildim.
Bence aracı kurum seçerken kesinlikle yatırımcı tipiniz önemli. Yani sürekli ama sürekli al-sat trading yapıyorsanız trive menkul en iyisi çünkü komisyon almıyor.
Lakin daha seyrek hisse senedi işlemi yapıyorsanız, Acar, Midas veya Piapiri daha makul durduk yere masraf kesmediklerinden ötürü.
Şuan için tecrübelerim bunlar