E-ticarette 13. yılım. Şu an tekstil üzerine devam ediyorum. Aylık cirolar yıl ortalaması 1.5 milyon tl üzerinde Geçen yıl 9 aylık ciro 10 milyon TL idi, sadece trendyol'da. Bu sene o kadar zarar eden gördüm ki anlatamam. Maliyet hesabı yapmadan mal satıyorlar batıp Trendyol'u kötülüyorlar. Bunu anlamıyorum ben arkadaşım. Trendyol'da hesap basit diğer pazaryerlerine göre. Komisyon oranını vs eleştirebilirsin ama aynı parayı kendi sitene harcasan bazen bu kadar satış gelmiyor. Benim kar marjım %15 ve buna ödediğim 3 aylık vergiler vs düşünce çıkan rakam.
Çok kişiyi uyardım excel oluşturdum vs bakın dedim kar zarar burada gözükecek ama bakmıyorlar bile

Hele buybox yapanlar birbirlerini yiyorlar. Forumdan da ismi lazım değil bir çakala yardımcı olmuştum. Batıp silinip gitti. Şimdi toparlamaya çalışıyormuş.
aynen hocam, biz ödediğimiz komisyonu kendi sitemizin reklamı için harcadık, satış hızı trendyolu yakalamıyor
ben 4 yılda şirketimi trendyol sayesinde büyüttüm tamamen
şu an aylık trendyol cirom 1 milyon ₺ üzerinde seyrediyor
ben hesaplama için kendim özel yazılım geliştirdim.
satış düştüğü anda, komisyonu, kargoyu, işlem bedelini hesaplıyor
ciro/kar
yatırım/kar
oranlarını anlık izliyorum, olası bir zarar veya düşük karlılıkta fiyatları güncelliyorum, zaten zarar eden ürün olursa sistem bana sipariş geldiği anda sms atıyor
sattığım ürünler %90 ı buybox ürünü, %10 kendi markam, buybox ürünleriyle kendi markamı da besliyorum
ben sadece şunu söylüyorum, eğer trendyolda satış yaparken zarar eden varsa
ya matematik bilmiyordur, ya da satışları doğru düzgün izlemiyordur.
e ticaret sokakta su satmaya, ya da sosyete pazarında çakma lacoste satmaya benzemiyor maalesef
ben hesapsız kitapsız bu işe giren, buybox dinamiklerini geçici olarak da olsa bozan ve zarar edip batıp gidenleri doğal seleksiyon olarak görüyorum