Çok açık ve net. Artık wise kısmi olarak Türkiye'de hizmet veriyor ve hiçbir işe yaramaz. Zaten paypal da yok, stripe da yok. Hiçbir global ödeme sistemi Türkiye'de hizmet vermiyor.
Ayrıca Türkiye dijitalde sadece ödeme sistemlerinde değil genel olarak gri listeye girdi. Bunun anlamı herhangi bir yerden alışveriş yapmaya çalışırsanız dahi "doland***lık" şüphesiyle hesabınız incelemeye düşecektir. (Yakın zamanda 2 yurt dışı sitesinde bununla ilgili sorun yaşadım ve kendileri ile konuşarak hesabımı aktif etmeleri için ikna etmek durumda kaldım.)
Ülkemizin bu duruma gelmesine gerçekten çok üzülüyorum ve bu durum biz girişimcileri de çok geriye attı. Türk girişimcileri olarak başarıya ulaşmamız artık daha da zor.
Ek wise açıklama;
Alıntı
Wiseı şu şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz:- Türk banka hesabınızdan uluslararası transferler gönderin.
- Wise bakiyelerinizde sahip olduğunuz tüm parayı çekerek. Bizde tuttuğunuz parayı korumaya devam edeceğiz.
31 Mayıs 2023 tarihinden itibaren şunları yapamazsınız:- Bakiyelerinizi TRYden yükleyin. Para eklemeye çalıştığınızda, TRYyi mevcut bir döviz olarak görmezsiniz.
- Herhangi bir dövizde yeni hesap bilgilerini alın. 31 Mayıs 2023 tarihinden önce herhangi bir hesap bilginiz yoksa, gelecekte bunları talep edemezsiniz.
30 Ağustos 2023 tarihinden itibaren şunları yapamazsınız:- Farklı dövizlerde para tutmak için yeni bakiyeler veya kumbaralar açmak.
- Bakiyeleriniz arasında dönüşüm yapmak.
- Mevcut bakiyelerinize para eklemek.
- Wise hesabınıza para almak. Sahip olduğunuz tüm Wise hesabı bilgileri çalışmayı durduracak ve bunlara gönderilen para göndericiye iade edilecektir. Göndericilerinize artık Wise hesabınıza para gönderemeyeceklerini bildirdiğinizden lütfen emin olun.
- Direct Debit işlemlerini kullanarak faturaları ödemek. Mevcut tüm Direct Debit işlemleri iptal edilecektir.
- Wise bakiyelerinizden başkalarına para gönderin bir bakiyeden yalnızca kendinize para gönderebileceksiniz
30 Ağustos 2023 tarihinden sonra yurt dışına para gönderebilir miyim?
Evet, Türkçe Banka hesabınizden Wise ile uluslararası transferler göndermeye devam edebilirsiniz.
diğerleri de Wisei
Türkçe Banka hesabınize para göndermek için kullanmaya devam edebilir.