Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkese selam,

Ufak çaplı trade yapıyorum daha doğrusu yapmaya çalışıyorum. Varsa önereceğiniz veya istanbul içi birebir öğretebilecek işinin ehli kişiler öğrenmek isterim. Öyle sinyalmiş, al sat botuymuş vs değil. Bizzat kendim grafikte daha sağlam analiz yapabileceğim bilgiler edinmek istiyorum. Piyasadaki muhtelif eğitim içeriklerinin dışında (temel direnç-destek belirleme, iki üç indikatörle ve formasyonla değil) ileri seviye methotlar öğretebilecek veya bu alanda bildiğiniz(tecrübe etmiş olanlar) işin ehli olanları önerebilirseniz sevinirim?
Aldığın karar doğru. Day trade'i aşan Scalping için sana kimsenin stabil başarı şansı sunabileceğini sanmam. Ama day trading için birçok stabil kazanç getiren yöntem olabilir. Konunun ehlini arıyorsan yatırım danışmanlığı firmalarına danışmalısın. Tabi orada da mucize yok. Benim gibiler bu konuda alaylı. Seni tanımıyorum. Ancak başlangıç-orta seviyeysen sonuçta varacağın en büyük sonuç stratejinin teknikten üstün olduğu, para kazandıran kısmın strateji olduğu konusu olacak. Teknik sadece alev başlatıcı magnezyum çubuğu. Teknikte basitçe birçok yöntem kullanılabilir. Teknikten de destek alan strateji (kaldıraç ayarlama, tp'lerde %kaç alacağın, bu aldığının seni tatmin edip etmeyeceği, iz süren stoplar, bakiyenin ne kadarıyla işleme girdiğin...). Sonuçta aslolanın strateji olduğunu yıllar içinde anlıyorsun.

Teknik nasıl kullanılır? Eğer forex ya da kriptoda işlem yapıyorsan birçok formasyonun, trend çizgisinin seni stop edecek biçimde çalışabildiğini fark etmişsindir. btc'deki ihlal edilen güncel takoz/düşen trend çizgisi buna bir örnek. Forex ve kripto için birçok formasyondan vazgeçmen bence doğru olmuş (bazen ikili üçlü tepe ve dipler başka teyitlerle fena çalışmaz). Price actionda ise %60 civarı sana iyi kar bırakacak tekçil bir konsept yok. Order blocklar, fvgler, railler, likidite, at nalları, eşek kulakları... Bunların hiçbiri güvenli ve stabil biçimde çalışmaz. (Belki dönüşü bulmak açısından likidite en güvenlisi... ) Daha doğrusu direkt işleme girmek için çoğu zaman başka ve güçlü teyitler gerekir. Bu konuda söylenebilecek çok şey var. Ama uzatmayayım. Teknikte ilk adımın trendi doğru tespit etmek olmalı. Trend tespiti için küçük zamanlara inmemelisin. Eğer inersen çokça stop olursun. Teknikte gerisi çok kolay biçimde gelir. Stratejin de iyiyse bol kazançlar.

Çok şey yazabiliriz. Sonuçta zamanla gideceğin nokta yukarıda yazdıklarım olur. Herhalde işi bilen kimse bunlar yanlıştır diyemez. Başarılar.