5 seneden önce kafana göre artış yapamazsın. 5 sene sonra enflasyon veya kanun dışında diğer kiralara göre artış yapabilirsin.

Zam Eski kanuna göre enflasyon oranında. Yeni kanuna göre maksimum %25 olabilir.

Ha diyeceksin ki çevredeki kiralar 13-15'ken bu adaletmi? Değil. Ama kanun böyle ne yazık ki.

Yapabileceğine gelirsek:
- Kirayı geç ödediği için mahkemeye verebilirsin. 1 yıl içerisinde 3 kere geç ödemesi varsa borçlar kanununa göre haklısın ve tahliye davası açıp kiracının tahliyesini isteyebiliyorsun.

Tahliye davası için ne lazım?
1) Avukat tutacaksın ve dava açacaksın ben kiracıyı çıkarmak için görüştüm 18.000-36.000 TL arası avukatların istediği para. Avukat açmadan dava kazanan pek yok.
2) Haklı sebebin varsa büyükşehirler 10-12 ay. Küçük şehirlerde 5-6ay arasında mahkemede dava sonuçlanıyor.

3 sebepten tahliye davası açabiliyorsun.
1) Kirayı geç veya eksik ödediği için. (Bazı avukatlar öncesinde ihtar çekmen gerekebiliyor falan dedi)
2) Ben oturacağım diyerek (3 sene kiracı oturtamazsın evinde) aynı ilde başka evin varsa eğer dava lehine sonuçlanmayabiliyor.
3) Büyük tadilat yapacağım diyerek (Mahkeme aleyhine karar verebiliyor. Kesin değik)