Neden böyle bir şey söylediniz ki hocam. Küfür eden insanlar var diye kendimizi oyun eğlencesinden kısıtlayalım mı? Size göre oyunu sadece küfürden rahatsız olmayanlar mı oynayabilir? Bu bence çok yanlış bir düşünce hocam küfürden hoşlanan & hoşlanmayan diye ayırmanız yerine herkesin eğlenip, güzel zaman geçirip, küfürsüz ve saygı çerçevesi içerisinde olmaları daha doğru olmaz mı? Ek olarak "Kızın ona mı diyeceksiniz" demenizde de dalga geçtiğinizi düşünüyorum. Oyun veya sosyal medya hocam hiç farketmez herkes birbirine saygılı olmak zorunda, kimse bu oyun diye kendinde küfür etme hakkını bulamaz.
O zaman ben de size şunu söylemek istiyorum. Yanlış anlamayın, aynı sizin söylediğinizi söyleyeceğim. Yazının başında demiştiniz ya: "Bu kadar hassas iseniz neden oyun oynuyorsunuz? Yaş ortalaması genellikle belli" diye bu durum sosyal medyada da var hocam. O zaman siz neden sosyal medya kullanıyorsunuz, veya kullandınız? Yaş ortalaması belli orada da küfürler bulunuyor, silin lütfen hesaplarınızı..

Kimse kendisine küfür ve kötü söz edilmesinden hoşlanmaz, ancak günümüzde insanlar kendilerini ifade edemedikleri noktada başvurdukları yol, küfür oluyor. Ne yazık ki, bunun önüne geçemeyiz. Benim üzerinde durmak istediğim şey, 'geniş ol, herkes küfür etsin' değil. Bu gibi durumlar zaman kaybına ve sonuç alınamayan durumlara yol açar.
Evet, son derece haklısınız, en temel kural saygıdır, ancak öyle bir şey yok denecek kadar azaldı günümüzde.
En basitinden dün karşılaştığım bir olay: Kadıköy'de Moda sahiline giderken bir pizzacı var. Eşimle pizza yiyoruz, arka masaya 40-45 yaşlarında birisi, eşimle muhabbet ediyoruz gülüşüyoruz. Herif durduk yere bize gerizekalılar, aptallar diye saydırmaya başladı.
Neymiş, çok konuşup gülüyormuşuz.
Önce uyardım, sonra olay başka bir yere gidiyor oradan ayrıldım. Napsaydım, kalkıp adamı mı dövseydim yoksa oradan karakola gidip şikayetçi olsaydım?