Willi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yıllardan beri ekmeğini yediğimiz Blogger'ın bittiğini kendi açımdan test ettim ve ikna oldum. Öncelikle tam yaşını bilmediğim, ancak tahmini 2010 yılı civarında açtığım, önce kişisel sonra genel blog haline gelen bloğumun 3.546 başlıktan sadece 49'u indexlenmiş durumda. Öncelikle dalgalanma vs diye düşündüm, fakat aylar geçti düzelmedi. Geçmişte günlük bazı zamanlar 9000 hiti gördüğü zamanlar oldu. Şu an 1 veya 2. Son birkaç senedir böyle devam etmekte. Sitemap çalışmaları yaptım, düzelmedi. Sorunun Blogger'dan kaynaklandığını düşünerek test ettim ve yeni bir blog açtım. Özgün makaleler yazdım, SEO çalışmaları yaptım. Fakat sonuç yine aynı, günler haftalar geçti manuel olarak eklemediğim sürece o blogta hiç index almadı. Hiçbir hit de almadı. Wordpress blog açtığım zaman kendiliğinden index alıyor, hiçbir çalışma yapmasam bile üst sıralara tırmanıyor. Bence tamamen Blogger bitmiş
Merhabalar Hocam,

Çok doğru bir noktaya değindiniz gerçekten. Bende 2016'da Blogger ile blog işlerine başladım, yine tabi o zamanlar yine her şey iyidi. Paylaştığım yazıları index alması için elle göndermem gerekiyordu. Açıkçası Blogger imkanları ile SEO işi her geçen gün zorlaşmaya başladı. İlerleyen zamanlarda Blogger hiç güncelleme almıyor yani, kullandığımpremium temadaki özellikleri kullanmak için bir yazı için baya uğraşmakta benim için cabasıydı yazı içine AdSense reklamalar eklemek falan bi ton uğraş. Bende bu yıl mart ayında Wordpress'e taşındım. yine lisanslı premium tema aldık ve kurulumunu yaptık. Rank Math SEO eklentisini satın aldık ve SEO alanında bir uğraşımız kalmadı. Yazımızı paylaşıyoruz kısa sürede indexleniyor. Şuan gayet her şey yolunda. Blogger'da boşuna emeğine de zamanına da yazık etme