Ornegin yurtdisindaki firma lisans bugun $10 oderken yil sonuda $10 oduyor.
Turk firmasi bugun

270 oderken yil sonunda

500 odemeyeceginin garantisi yok.
Kur guncellemelerini ve buna bagli gelecek zamlari on gorup fiyat vermesi normal.
Siz TL odeyerek reseller aldigini zaman su anki maaliyeti ile 6 ay sonraki maaliyeti maalesef ayni olmayacak.
1) Yurtdışında %160 enflasyon yok.
2) Yurtdışında asgari ücrete yılda 2 kez zam gelmiyor.
3) Yurtdışında adamların parası diğer döviz birimlerine karşı 6 ayda %34 değer kaybetmiyor.
4) Yurtdışında büyük oranda teknik destek kötü. OVH'dan 4 dolara vps alıp destek isteyin, size 1 hafta sonra alakasız saçma sapan bir cevapla dönerler.
5) Yurtdışında donanım, enerji ve barındırma maliyetleri daha düşük. (kendi para birimlerine göre)
İyide ben dolar üzerinden hesaplama yaptım. İlgili firma dünyanın en hızlı hostingi seçilmiş. Bu fiyatların kısaca dünyanın en iyilerinden biri olan hostinginle aynı. Eskiden bu makas 2.3 kattı diye tr den hosting almıştım. Ama neredeyse artık eşitlendiği için karşılaştırma yapmam doğal bir durum.
Buradaki aynı fiyat olan hosting reseller de 20 hesap barındırması yaparken orada 50 yapıyor mesela.
Sen burada paylaşımlı hostingi o fiyata satarken o paylaşımsız o fiyata satıyor. Bunun savunulacak bir durumu yok bence.
Destek talepleri 1.2 saat içeresinde yanıtlanmakta. Nasıl kötü anlamadım. Yanlışlıkla reseller yerine normal host aldım. Para iadesi ve destek cevapları olsun 1.2 günde sorunu çözdüler iade sağladılar. Her hosting aynı değil.