SilikonVadisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam senin temel olarak dediğin şey gelen kullanıcıyı sitede tutma ile alakalı tamam bu doğru zaten.. Ama bak şimdi sana şöyle anlatıyım. Organik search ile sitene girenlerin hemen cıkma oranları %90 bile olsa adsense hesabın banlanmaz. Çünkü trafik organik buna hiç birşey yapamaz. Ama sosyal trafik ile hit çektiğinde siteden hemen çıkma oranları %50nin üstüne cıktığında bile banlar/banlayabilir seni. Veya sürekli aynı referrer url üzerinden geldiğinde banlar/banlayabilir. Veya Sosyal hitin organik hitinden yüksektir banlar/banlayabilir. Bir çok sebep var sosyal hit ile alakalı.

Eğer araya trafik satın alma giriyorsa bu işi çok dikkatli ve bir yönteme dahil olarak yapılmalı. Örneğin zaten günlük 10k organik hiti olan bir siteye 5k da sosyal hit çekersiniz ve siteye girenleri de sitede tuttuktan sonra hiç bir sorun olmaz.

Ama sen diyorsunki hit nereden gelirse gelsin sorun yok. Böyle olmaz bu kadar basite indirirsek insanları yanıltırız devamına ekleme yapmalıyız. İnsanlar aylarca adsenseye trafik ceker hem parası gider hem zamanı ortada öylece kalır. Ki kalıyorlar zaten. Düz konuşmak yerine şunu şunuda yapmalısınız demek gerek. Yoksa dediklerin yanlış değil ama devamını getirmezsen insanlara fayda sağlamazsın.
Silikonvadisi halen şehir efsaneleri üzerinden konuşuyorsun uzun uzun yazınca birşeylerin doğru olduğunu zannediyorsun adsensenin hiçbir program politikasında sosyal medya hitini sevmiyoruz vs diye birşey geçmez hatta 3. taraf bazı hitleri bile kabul ettiğini söylüyor. Ben insanlara fayda sağlasın diye yazmadım bunları zaten senin sadece yanıldığını söyledim işi kurumsal olarak yaptığın zaman zaten adsensede partner firmalarda sana neyin ne olduğunu söylerler. Trafiğin %100 organikte olsa siten içerik politikasına uygun değil ise gene geçersiz trafikten ban yersin.
Bir çok insan gibi sizde geçersiz trafik etkinlik tanımını sadece trafik ile ilgili olduğunu düşünüyorsunuz yanılıyorsunuz sitenizde reklam yerleşiminde sorun vardır ziyaretçi siteye girer girmez reklamı görür tıklar bu geçersiz trafiktir, içeriğinizde değer katacak birşey yoktur sadece resimler vardır bu geçersiz trafiktir öncelikle bu kavramları çok çok iyi bilmeniz gerek size göre siz herseyi biliyorsunuz zaten ama herşey öyle değil iyi forumlar dilerim size.