5-6 Yıldır çok aktif motosiklet kullanıyorum hiç hakmedikçe bir ceza veya benzeri durum yaşamadım. Çevirdiklerinde ise evrakların tammı sorusuna kendine güvenerek evet tam kontrol etmek isterseniz çıkartayım çantadan vs dediğimde kontrol bile etmeden "tamam, devam edebilirsiniz" şeklinde yönlendiriliyor.
Başlıca nedenler;
Motosiklet hırsızlığının kolay ve fazla olması,
Kanunlara uygun olmayan egzoz vs kullanımı,
Kanunlara uygun olmayan sürüş modelleri,
Kanunlara uygun olmayan ekipman eksikliği. Ekipmansız seyahatte sürücü hem kendini, hem trafikteki diğer insanları zan altına sokuyor. Herhangi bir kaza olması halinde olduda motosiklet kullanıcısı Allah göstermesin ekipman takmadığı için öldü, karşı taraf çok büyük bir zan altına giriyor haklı da olsa.
Tabi ki bir motorcu olarak aralardan kaçıyoruz ediyoruz fakat trafiğin durumuna göre şehir içinde oluyor genelde, aralardan kaçmayacaksam motor niye kullanıyorum, diye sorarlar
Normal araçlardan daha çok motosiklet çevirmesi vs oluyor bu doğru ama bunun nedeni "ceza yazmak" olduğunu zannetmiyorum. Bilinçli ve kanı kaynayan çok motosiklet sürücüsü var. Kendine vereceği zararlar ile trafikteki diğer sürüceye de kanunsal olarak haklı haksız farketmeksizin zarar verme durumu var. Bu nedenle motosiklet denetiminin doğru kıvamda olduğuna inanıyorum.
Videodaki arkadaşın egzoz inletiyor ortalığı ve kaçmaya yelteniyor. Ceza yemesi çok normal değil mi?