Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@TahsinCetinkaya; hocam bir bakar mısınız?
Hocam merhabalar
Allah, iman kapısını gizlemiştir. Binlerce günahın dahi olsa benim bir günahım beni cehennemlik yapabileceği gibi seni binlerce günahın seni cennetlik yapabilir. Burda en önemli nokta SAMİMİYET'tir.
Hz Mevlana ın da dediği gibi bin kere tövbeni bozmuş olsan da yine tövbe et. Çünkü bu kapı umutsuzluk Kapısı değil.
Lakin, tövbe edilecek günahlar konusunda çaba göstermen bile senin bu konularda samimiyetini gösterir.
Allah, her konuda ki günahları affedebilir lakin kul hakkını ancak kul hakkına girdiği affedebilir. Bu yüzden ümitsizliğe kapılmamalıyız.

Sen, ilk adım olan iç dünyanda sorgulama yaptıgın göre tövbe etmeli, günahlarından ısrar etmemelisin.

Allahu teala günahınız olmasa ne öneminiz var buyuruyor. Bizi meleklerden ayıran özelliğimiz günaha yanlışa düşmemiz. Ve bu günahlardan kurtulmaya çalışıp Allaha yönelmemiz.
Hiçbirimiz melek veya peygamber olmadığımıza göre kimin daha günahlar kimin daha samimi ve cennetlik oldugunu bilemeyiz. Bu yüzden Ümit var olmamız ve samimiyet ile tövbe edip rahmana yönelmemiz lazım.

inşallah herşey gönlünce olur.