Oyun_Bozan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bekarsanız aile olmak niyetiyle evlenirseniz hayatınızı biraz daha düzene girer ve yapmak istemediklerinizden uzaklaşırsınız.
Şu aile işini benim de çözmem gerekiyor. Çok şükür kötülükler de bezimiz yok ama galiba aile kursam daha başarılı olacağım.

Konuyu açan hocamıza da, o boşluk durumu hep oluyor hocam. Bende vakit namazlarını kaçırmamaya özen gösteriyordum ama baktım da hepten elimden kayıp gitti. Bir amcanın sözü aklıma geliyor. Namaz ile kötülük yan yana durmuyor diye. Kötülükleri bırakmadığımız müddetçe iyi şeylerden bahsedemeyiz. Namaza başladığımda camiye girdiğim gibi o içimi kaplayan maneviyatı tarifini yapamam.

Yukarıda arkadaşımız demiş ya dinden uzak dur diye. İşte ben o arkadaşımıza desem ki o maneviyat resmen bana hoş geldin dedi diye. Muhtemelen gülüp geçecektir. Farklı durumlar. Onsuz olmuyor. O maneviyatı yakaladığında bu dünyevi işler için kovalamam sana boş gelmeye başlıyor. Ben ucundanda olsa bu duygunun içine girdim. Demek ki hala daha yeterli değiliz ki tutunamadık o maneviyata. Hakkımızda hayırlısı olsun.

Ama kendinizi ben temiz değilim diyerekten kötülerseniz ister istemez bunu kabul edip bu sefer iyi şeylerden de olacaksınız. Çünkü kabulleniyorsunuz.

Nefs diyor ki, ya sen zaten bunca kötülük ettin. Bundan sonra da düzelmez. Boşver, sal gitsin.

Bu söylemi ister istemez söylüyorsun kendine. Aslında o namusuzsuz söyletiyor ama dinlememek gerekiyor.

Allah'a emanet olun. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.