Merhaba hocam, son 3 yıldır seslendirme işi yapıyorum ve çeşitli eğitimler aldım. Seslendirme işi iyi bir Türkçe bilmekten ve konuşmaktan geçer. Önce bir diksiyon ve hitabet dersi almanızı öneririm. Daha sonra hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama size yakın olan bir seslendirme ve dublaj kursu sizin mikrofona hakimiyetinizi sağlar. Eğer bunlara zamanım ve bütçem yetersiz derseniz diksiyon ile ilgili YouTube'da ve İnstagramda olmak üzere bir sürü sayfa var buraları takip ederek hocaların önerdiğine dikkat edebilirsiniz. YouTube'da Mennan Şahin, Eray Özden Akça gibi birçok hoca ver ben zamanında Mennan Şahin'den ders almıştım TRT spikeri kendisi. Günlük hayatta da eski TRT radyo tiyatrosu dinlemenizi öneririm. Bu radyo tiyatrolar sizin kulağınıza düzgün Türkçeyi dolduracaktır. En önemlisi de diksiyon olarak egzersizlerdir. YouTube'da yığınla bu işi yapan gösteren var ve ilk başta çoğu kelimeyi söylerken zorlanacaksınız. Bu yüzden yüz yüze olan bir diksiyon dersi sizin bu kelimeyi neden söyleyemediğinizi veya neden o harfi çıkaramadığınızı dudak, çene veya dil tembelliğinden mi yoksa fizyolojik olarak mı bir sorun olduğunu gösterir. Uzaktan eğitimle bu pek mümkün değil maalesef. Aslında konu daha da uzar da merak ettiğiniz ve benim paylaşabileceğim bir şey olursa seve seve yardımcı olurum. Esenlikler.