Selam arkadaşlar,
Bir şahıs şirketim var, perakende sektöründe işliyor, vergi, KDV ne varsa bol bol ödüyor. Şirketten gelenler doğrudan şirket hesabına yatıyor. (Şirketin vergilendirilen aylık kazancı 60 - 80.000 TL arası değişiyor)
Bir yandan da internet gelirlerim var, içerik üretimi, yurt dışı çeşitli telif gelirleri (toplam aylık 15.000 - 20.000 TL civarı gelir) gibi girdiler oluyor. Bunları şirket hesabımdan ayrı olarak şahsi banka hesabıma alıyorum.
Yurtdışından gelen ödemeleri Wise üzerinden geliyor, içeriklerden gelenler doğrudan şahıslardan gönderiliyor, herhangi bir açıklama yazılmıyor.
15 - 20.000 TL aylık girişler 7-8 yıldır düzenli olarak devam ediyor, maliyeden herhangi bir bildirim de gelmedi.
Yakın zamanda birkaç internet sitesi satın alacağım ve Adsense geliri de elde edeceğim.
Şirket olduğu için bu girişler maliye radarından kaçıyor mu? Yoksa iyice toplayıp bir gün başımı ağrıtmayı mı planlıyorlar?
Adsense ile birlikte radara daha kolay girme ihtimalim var. Adsense gelirlerini ayrı bir banka hesabıma talep etmem halinde bir şey değişir mi?
Son olarak, Adsense üzerinden aylık/yıllık ne kadar giriş sonrasında bunun faturasını kesmek lazım? Sanırım 2-3 ayda bir alınan 300 liranın dikkat çekici bir durumu yoktur ama ne kadar gelir üstünde bu konuya dikkat etmek gerekli?
Özellikle muhasebe ve vergi konusunda bilgisi olan arkadaşların görüşlerini bekliyorum,