erkancan_87 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Meb de ogretmenim. Lise de ing ogretmeniyim. Evet tabi her her meslek erbabinda oldugu gibi memurlarda da yatan, işini düzgün yapmayan, savsaklayan tipler var. Biz arabamizi oto tamirciye goturecegimiz zaman birilerine danisiyoruz tanidik tamirci yoksa. Rastgele bir esnafin dukkanina gitmiyoruz. Işini iyi yapmayan, usta olmayan, geciktiren oto tamircilere kimse forumda sallamiyor. Ya da ciddi anlamda terbiyesiz olan taksi soforleri de var. Kimse onların lafını etmiyor. Eden de genellemiyor. Ama memur olunca garip bi genelleme ve aldigi maaşı cok gorme egilimi. Keske asgari ucretlisi, memuru, iscisi cok daha yuksek maaslar alabilse. Cocugunun cani ne istiyosa o gün onu herkes alabilse. Doymak ile beslenmek arasındaki farkı bilmemenin getirisi olan bu cehaleti yenemeyiz. O yuzden ben savasmiyorum. Sensin kral diyip geciyorum. Dolayisiyla yaw hee hee.
En tuhafı zaten asgari ücreti baz alıp memur maaşını eleştirenler. Memur maaşındaki değer kaybını dile getirince, bak kardeşim bu maaş şu yılda asgari ücretin %150 kadarı değerliydi bugün %40'a düştü dediğim zaman, ki ortada hak hukuk var vicdan var bunu demek için illa memur olmaya gerek yok, o zaman asgari ücretli taş mı yesin diyorlar. Sanki asgari ücretlinin maaşı memur maaşıyla alakalı. O az alıyorsa herkes az alsın istiyor adam.