Amerika'da sakin bir eyalette 5 yıl yaşamınızı sürdürüp Amerikan pasaportunu aldıktan sonra istediğiniz gibi yaşarsınız. 5 yıl dişinizi sıkın. Şu an ne durumdasınız günde kaç saat çalışıyorsunuz bilmiyorum ama bu ülkede gösterdiğiniz emeği Amerika gibi bir ülkede gösterirseniz emeğinizin karşılığını kat kat alacaksınız. Bir noktadan başlayacak cesareti göstermek gerekiyor. Ayrıca evliymişsiniz, eğer çocuk sahibi olmak istiyorsanız ileride çocuğunuzun Amerikan vatandaşı olması emin olun ona verebileceğiniz en iyi hediyelerden birisi olur

. Amerika'da iş dünyası genellikle performans ve yetenek odaklıdır. Eğer Türkiye'de yüksek saatlerde çalışıp hak etmediğiniz bir ücret alıyorsanız Amerika'da bu farklılığı hissedeceksinizdir. Almanya'da ise sosyal refah sistemi ve iş yasaları genellikle gelir eşitliğini destekler. Tabii ki orada da refah ve mutlu bir hayat sürersiniz ama kazandığınız para ABD'de çok daha fazla olabilir. Kısaca sizin kararınız. Çok fazla parametre var ama yerinizde olsaydım ABD'yi tercih ederdim.