Dostlar Selamlar, Mayıs ayında green card kazanmıştım ve bunu sizlerle forumda paylaşmıştım. Green Card sürecim 15-20 gün sonra başlıyor (mülakat bekleme ve mülakt süreci) fakat kafamda bazı soru işaretleri var sürekli olarak yurtdışı düşüncem hep oldu gerek ülkenin sosyo ekonomik durumu son zamanda yaşananlar ve gelecek hakkında kafamdaki soru işaretleri beni bu düşünceye itiyor. Şimdi sizlerden genelde bilgi sahibi arkadaşlar tavsiye almak istiyorum. Almanya kafamı kurcalıyo gerek yakın olması gerekse uçak biletlerinin ucuz olması türkiyeye arabayla bile geliyo olabilmek ve almanyada türk nüfusunun fazla olması bence bir + . Amerika ise okyanus aşırı bir ülke ve almanyaya bakıldığında güvenlik konusunda biraz daha sıkıntılı olarak duruyor benim gözümde , tabi ki heryerin güvenli güvensiz bölgeleri var bu konuda netiz. Diğer bir konu green card 5 sene sonrasında bana amerikn vatndaşlığı sunuyor fakat almanyada böyle bir durum şuan için yok diyebiliyorum belki son çıkan mavi kart yasaları ile bu durum düzelecektir pek bilgim yok. Amerikada fırsat kesinlikle çok fazla kendi işini yapıp kimsenin emri altında olmadan çalışabilirsin mesela uber doordash lyft gibi uygulamalar ve diğer farklı uygulamalar gibi tabi ki bunların hepsi başlangıç içinde yapılacak olanlar. Amerikanın diğer negatif yanı kimsemiz yok gideceğimiz yerde bize yardımcı olacak akraba vs yok o biraz göz korkutuyor. İlk düzen oturtana kadar o bizim için problem tek olsam problem değil ama eşimde var , ben tek olsam en kötü yerde bile alırım ama eş olunca öyle olmuyor.

tavsiyelerinizi bekliyorum okuduğunuz için teşekkür ederim.