enesphp adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
dostum ben bu yolların alasını yaşadım geçtim hatmettim, eğer aday sürücü değilsen bi kaç ay sonra ehliyetini alırsın.

Fakat aday sürücü isen, yani belgeni almanın üzerinden 2 yıl geçmediyse ehliyetin komple tüm sınıfları ile iptal olur.

Yeniden ehliyet almak için önce psikoteknik alman gerekecek, ardından eski ehliyetini MEB'e dilekçe vererek sistemden komple sildirmen gerekecek. (Bu işlem yeni ehliyet almak için başvurduğunda kurs'un karşısında ehliyeti var olarak gözüktüğünden oluyor.) MEB ehliyetinin silinmesi için EGM'ye iletecek dosyayı, nihai süreçte eski ehliyetin komple silindiğinde sürücü kursuna yeniden kayıt olup en baştan yazılı sınava girip kazanıp ardından direksiyon sınavına girerek ehliyet alacaksın.

Süreçleri tek tek yaşadım 3 defa da dava açtım ceza yediğim trafik polislerine fakat nafile şuan yazılı sınavına giricem tarih bekliyorum diğer yazdığım süreçleri tek tek atlattım.
İlk kez kaptırdım bugün dilekçeyi verdim herhangibir red gelmesi durumunda avukatla tekrar itiraz edebilirmiyim çünkü çıkan sonuç 0.01 fark var bide hastanede 0.0081 çıktığı için sonuna kadar gitmek istiyom 3 4 tane içip yasal sınırın çok üstünde gelmiş olsa kendi hatam derim kabullenirim ama çıkan sonuçların bi affı vardır herhalde